Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2010 - Anul XV, nr. 203 (4494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

COPAC acuză CNAS că a modificat preţuri la medicamente şi cere oprirea acestei măsuri

Luni, 30 August 2010 (14:05:27)

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România acuză Casa de Asigurări de Sănătate că a modificat recent unele preţuri la medicamente acordate gratuit prin programele naţionale şi cere ca măsura să nu fie aplicată, întrucât nu a fost dezbătută cu reprezentanţii pacienţilor.

Reprezentanţii Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) arată, luni, într-un comunicat de presă, că în 28 august Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a publicat, pe site-ul instituţiei, sub titlul "Modificarea Preţurilor pe Listele C (cu medicamente gratuite, pentru programele naţionale, n.r.), nişte tabele deformate cu medicamentele pacienţilor cronici, cu nişte costuri alăturate, cu informaţii trunchiate, fără nici o altă explicaţie".

"Presupunem că aceste liste au legătură cu un proiect de ordin publicat în data de 7 august, dar nimeni nu ştie nimic sigur şi astfel ne dăm seama că CNAS continuă să-şi bată joc de pacienţii pe care ar trebui să-i reprezinte, din mai multe motive", susţin reprezentanţii COPAC.

Astfel, potrivit acestora, CNAS nu a organizat nicio dezbatere sau conferinţă de presă în care să prezinte măsurile pe care le va lua, când vor intra acestea în vigoare, cu ce costuri pentru sănătatea şi viaţa pacienţilor.

"CNAS nu este în stare să ofere măcar pe site câteva informaţii normale, care să arate minimul de profesionalism din partea acestei instituţii, în condiţiile în care costurile care apar în aceste liste arată clar că vor exista pacienţi condamnaţi pentru că nu îşi vor permite tratamentul necesar. CNAS îşi permite să modifice şi Lista C2, deşi acest lucru nu a fost anunţat niciodată, nu este cuprinsă în Ordinul 615, introducând coplata pe programele naţionale de sănătate. CNAS încalcă legile acestei ţări, care obligă la transparenţă în momentul în care se iau decizii care afectează viaţa a milioane de pacienţi. De asemenea încalcă legi organice care asigură gratuitatea şi continuitatea tratamentului pentru unele patologii", mai scriu reprezentanţii COPAC.

De asemenea, aceştia subliniază că deşi Ministerul Sănătăţii ar trebui să semneze şi el aceste modificări, CNAS ia aceste decizii singură.

"Solicităm CNAS, Ministerului Sănătăţii şi tuturor celor responsabili să stopeze acest demers, să nu pună în practică aceste măsuri care îi vor condamna la moarte pe mulţi dintre noi. Altfel, nu vom avea ce face decât să venim şi să murim în faţa lor, poate aşa vor realiza ce efecte au avut măsurile lor", a declarat Cezar Irimia, preşedintele COPAC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului COPAC acuză CNAS că a modificat preţuri la medicamente şi cere oprirea acestei măsuri.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
COPAC acuză CNAS că a modificat preţuri la medicamente şi cere oprirea acestei măsuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei