Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 aug 2010 - Anul XV, nr. 187 (4478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ford asigură că menţine angajamentul investiţional, iar Automobile Craiova începe angajările în 2011

Miercuri, 11 August 2010 (15:30:51)

Ford menţine angajamentul de a investi în uzina de la Craiova peste 675 milioane euro, iar Automobile va începe angajările în 2011, cu intenţia ca numărul de angajaţi să crească de la 3.500 la 7.000 salariaţi în următorii ani, au afirmat reprezentanţii grupului american în discuţia cu premierul Boc.

Şeful Guvernului a avut, miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanţii companiei Ford, în cadrul căreia a fost analizat stadiul investiţiei de la Craiova, a informat Executivul printr-un comunicat.

În acest context, John Fleming, promovat recent în funcţia de preşedinte pentru producţie şi relaţii privind aspectele de muncă în cadrul Ford Motor Company, a confirmat angajamentul pentru România şi fabrica de la Craiova, arată sursa citată.

"Compania Ford îşi menţine angajamentul de a investi în proiectul de la Craiova peste 675 de milioane de euro. Totodată, începând cu prima parte a anului viitor, la Craiova vor începe angajările. Intenţia noastră este ca la fabrica de la Craiova să ajungem de la 3.500 de angajaţi, cât sunt în prezent, la 7.000 în anii care urmează", a spus John Fleming, citat în comunicat.

El a arătat totodată că din noua funcţie pe care o va deţine va continua să monitorizeze îndeaproape proiectul investiţional de la Craiova, menţionând că acesta este unul prioritar pentru compania Ford.

Premierul l-a asigurat că Guvernul va continua să susţină mediul de afaceri şi să stimuleze investitorii români şi străini să-şi menţină şi să-şi extindă afacerile în România.

"Sprijinim investiţiile străine şi naţionale, în această perioadă de criză, pentru că scopul nostru comun este menţinerea şi crearea de locuri de muncă", a spus Boc.

În cadrul întrevederii, John Fleming l-a prezentat primului-ministru pe noul preşedinte al Ford Europa, Stephen Odell.

Ford şi reprezentanţii Guvernului negociază în prezent termenii unui act adiţional la contractul de privatizare a companiei din Craiova.

Surse implicate în negocierile cu Ford au declarat pentru MEDIAFAX, la 9 iunie, că grupul a cerut Guvernului prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investiţiile şi parametrii de producţie care trebuie atinşi la Automobile Craiova până în septembrie 2011, invocând criza financiară, solicitare care are mari şanse să fie acceptată de Executiv.

Informaţia a fost confirmată ulterior de către ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, care a declarat agenţiei MEDIAFAX că Ford a solicitat autorităţilor române o amânare cu cel puţin 12 luni a obligaţiei din contractul de privatizare al uzinei de la Craiova privind atingerea unei producţii de 250.000 de unităţi în 2011.

Ford Motor a achiziţionat în septembrie 2007 un pachet reprezentând 72,4% din acţiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

Potrivit contractului, Ford România trebuie să ajungă într-un interval de patru ani, până în septembrie 2011, la un volum de producţie de peste 250.000 unităţi, în caz contrar compania americană urmând să plătească statului daune de până la 25% din valoarea achiziţiei Automobile Craiova. Nivelul sancţiunilor scade la 10% din valoarea contractului dacă se produc între 200.000 şi 225.000 de vehicule şi la 5% dacă se construiesc între 225.000 şi 250.000 unităţi.

Conform datelor din luna aprilie, de la achiziţia uzinei din Craiova, Ford a asamblat aproximativ 400 de autovehicule, ceea ce însemnă că producţia trebuie mărită de 625 de ori până în luna septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ford asigură că menţine angajamentul investiţional, iar Automobile Craiova începe angajările în 2011.
 Vizualizări articol: 385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ford asigură că menţine angajamentul investiţional, iar Automobile Craiova începe angajările în 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei