Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 aug 2010 - Anul XV, nr. 187 (4478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Românii vor reveni când va fi mai avantajos să lucreze în ţară decât în străinătate

Miercuri, 11 August 2010 (15:48:21)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că românii plecaţi la muncă vor reveni atunci când va fi mai avantajos să lucreze în România, el precizând că priveşte cu speranţă la această perspectivă, deoarece în ţară se va întoarce o forţă de muncă obişnuită cu exigenţele capitalismului

"Ei (românii plecaţi la muncă - n.r.) se vor întoarce pentru că - mă uitam - cred că cea mai mare parte dintre ei au investit banii câştigaţi în casele lor, ori şi-au făcut case noi, ori şi-au modernizat casele existente, ori au cumpărat pământ. Şi aceşti oameni se vor întoarce, dar se vor întoarce atunci când în România va fi mai avantajos să lucrezi decât lucrând în Italia", a spus şeful statului.

În opinia sa, românii plecaţi din ţară să muncească în străinătate nu sunt dezrădăcinaţi, întrucât ei trimit în ţară economiile şi resursele acumulate în Italia, Spania, Germania sau Marea Britanie.

"Dar vor reveni când va fi mai avantajos să lucreze în România. Şi, atenţie, nu spun atunci când va fi acelaşi salariu în România ca în Italia - pentru că ei au multe alte costuri, stau în chirii, trebuie să mânânce - atunci când veniturile în ţară vor fi acoperitoare pentru suma netă cu care rămân acum muncind în Italia sau în Spania. Deci, atunci cred că va fi momentul revenirii", a spus şeful statului.

El a arătat că priveşte cu speranţă la această perspectivă, pentru că din străinătate va veni o forţă de muncă ce a învăţat exigenţele muncii în capitalism, fiind bine calificată.

Băsescu a ţinut să dea exemplul unui constructor român, care, potrivit şefului statului, are program între orele 8.00 - 16.00 şi care, cum dau primele ploi din toamnă spune că a sosit iarna şi, apoi, mai vine la muncă în primăvară, spre deosebire de un constructor din Italia sau Spania, al cărui program pe timp de vară este zi lumină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Românii vor reveni când va fi mai avantajos să lucreze în ţară decât în străinătate.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Românii vor reveni când va fi mai avantajos să lucreze în ţară decât în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei