Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 aug 2010 - Anul XV, nr. 187 (4478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prigoana de la Ape

Sancţiuni abuzive semnate de directorul SGA Suceava, anulate în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abuzurile comise de conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, prin directorul Ioan Ungureanu, au fost certificate de instanţele de judecată. Două sancţiuni dictate în decurs de numai o lună împotriva aceleiaşi persoane au fost anulate de judecătorii de la Tribunalul Suceava. Stresul şi hărţuiala permanentă pe care inginera Monica Gherman a avut-o de suportat din partea directorului Ioan Ungureanu au devenit de notorietate, dar sesizările trimise Direcţiei Apelor „Siret”, cu sediul la Bacău, au rămas fără nici un ecou.

Prima sancţiune a fost dictată pe 17 decembrie 2009 şi a constat în reducerea salariului de bază pe o durată de o lună de zile cu 19%. Motivul ar fi fost acela că inginera Monica Gherman a dat dovadă de neglijenţă în serviciu, ceea ce a dus la „poluarea sistematică a râului Dorna”, de către SC Dorna Lactate SA, unitatea de la Floreni.

Culmea este că potrivit fişei postului, Monica Gherman nu avea împuternicirea de a preleva probe din râul Dorna, activitate cu care se ocupau alţi angajaţi ai SGA Suceava. Acest aspect a fost reţinut şi de judecători, care în mod firesc au anulat sancţiunea din 17 decembrie 2009.

 

Sancţionată pentru că era „arogantă” cu primăriţa din Iacobeni

A doua sancţiune dictată împotriva Monicăi Gherman şi anulată ulterior de Tribunalul Suceava este şi mai hilară. Pe 18 ianuarie 2010, Monica Gherman s-a ales cu o diminuare cu 10% a salariului de bază pentru o perioadă de două luni. Motivele care au stat la baza sancţiunii semnate de directorul Ioan Ungureanu sunt următoarele: „comportamentul vehement, arogant şi dispreţuitor de care a dat dovadă domnişoara inginer Gherman Monica în relaţiile de serviciu cu salariaţii Primăriei Iacobeni”. În contestaţia depusă la Tribunalul Suceava, Monica Gherman arată că totul a plecat de la relaţiile încordate existente între viitorul ei socru şi primăriţa din Iacobeni, Angelica Fădor, care în campania electorală din 2008 au avut o serie de contre.

„În decizia de sancţionare nu s-a menţionat când, unde şi la ce oră m-am purtat necorespunzător faţă de salariaţii Primăriei Iacobeni şi despre ce salariat (sau salariaţi) este vorba”, a precizat Monica Gherman.

 

Lacăt pe poartă pentru a împiedica un angajat să muncească

Şirul neregulilor de care este acuzat directorul Ioan Ungureanu nu se opreşte însă aici. Pentru că a avut curajul să-şi caute dreptatea în instanţele de judecată, Monica Gherman s-a trezit că nu se mai poate prezenta la muncă.

„Prezentându-mă la punctul de lucru Staţia Hidrologică Vatra Dornei, am găsit poarta de intrare în instituţie închisă cu lanţ şi lacăt. Colegii mi-au transmis: <Din dispoziţia domnului director al SGA Suceava, domnul inginer Ioan Ungureanu, nu ai voie să intri în incinta instituţiei, locul tău de muncă este la Suceava, Serviciul GRA al SGA Suceava>”, a precizat Monica Gherman. Situaţia s-a repetat zile în şir, iar în final viceliderul sindicatului din care face parte inginera s-a deplasat la faţa locului şi s-a sunat la 112 pentru e exista şi probe care să demonstreze abuzurile comise de Ioan Ungureanu.

În cursul zilei de ieri am încercat să aflăm şi opinia directorului SGA Suceava vizavi de situaţia creată cu inginera Monica Gherman. „Nu sunteţi acreditat pe această instituţie şi am să-l sun eu pe redactorul-şef să afle şi el ce se întâmplă la ziar”, a fost singurul răspuns oferit de Ioan Ungureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni abuzive semnate de directorul SGA Suceava, anulate în instanţă.
 Vizualizări articol: 1960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Sancţiuni abuzive semnate de directorul SGA Suceava, anulate în instanţă4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abuz in serviciu trimis de
(11 aug 2010, 12:06:38
f.multe cazuri de acest gen sunt.....toti tantalaii si avenitii, fara studii, fara vechime, fiindca fac parte dintr-un partid sau altul, isi bat joc de salariati....si daca mai ai si studii superioare, mai esti si f.bun, ti-e stinsa steaua.....astia ar trebui dati afara , nu salariatii marunti , buni, constiinciosi, magarii astia care se dau mari si tari ar trebui sa li se taie aripile......acest individ ar trebui dat afara cu totul din institutie......sa vada si el cum este cind esti hartuit si dat afara.....animale ce sunt......
2.   Una e la CTIA Suceava trimis de
(11 aug 2010, 15:20:38
Femeia cu nume de WC are o istorie asemanatoare cu un cadru didactic apropiat ziarului!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei