Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 aug 2010 - Anul XV, nr. 187 (4478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cartel Alfa se opune obligării liderilor sindicali de a-şi face publice declaraţiile de avere

Miercuri, 11 August 2010 (15:27:53)

Confederaţia "Cartel Alfa" protestează faţă de reincluderea în proiectul legii Agenţiei Naţionale de Integritate a unor prevederi prin care liderii de sindicat sunt obligaţi să-şi facă publice declaraţia de avere şi pe cea de interese.

Declaraţia de avere şi cea de interese trebuie făcute publice de către persoanele care au acces la banii publici, respectiv de către demnitari, miniştri, parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene, prefecţi, membri ai Consililui Economic şi Social sau în Consiliile de Administraţie ale instituţiilor finanţate de la bugetul de stat, dar nu de către liderii de sindicat care nu au nicio tangenţă cu banii publici, pentru că reprezentanţii sindicali nu sunt remuneraţi de la bugetul de stat, spune liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, citat într-un comunicat de miercuri.

Confederaţia "Cartel Alfa" susţine că acesta este un act de "profundă discriminare", prin care se încearcă exercitarea unei presiuni asupra sindicatelor şi culpabilizarea liderilor de sindicat, prin promovarea ideii că liderii de sindicat sunt un factor de corupţie şi singurii vinovaţi pentru dificultăţile majore, economice şi sociale pe care le traversează România.

"O metoda «comunistă» pe care se pare că parlamentarii actuali nu au uitat-o", consideră Hossu.

"Cartel Alfa" menţionează că în cazul liderilor de sindicat care sunt angajaţi în instituţii publice (precum funcţionari publici, membri în CA ale instituţiilor publice, membri CES) este "perfect normal" să facă, aşa cum au şi făcut-o până acum, aceste declaraţii de avere şi interese.

"Ceea ce trebuie precizat este că toţi reprezentanţii aleşi ai sindicatelor membre ale Cartel Alfa prezintă, oricum, atât declaraţii de avere cât şi de interese în cadrul forurilor statutare interne, pentru că fiecare are de apărat imaginea, competenţa şi integritatea sa publică precum şi pe cele ale confederaţiei", se mai arată în comunicat.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, forma proiectului legii ANI care va intra în dezbaterea plenului, în sesiunea extraordinară din 16 august, în actul normativ fiind reintroduse prevederile respinse anterior de către Senat.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, deputatul PDL Daniel Buda, a declarat după şedinţă că, practic, textul rezultat reprezintă vechea formă a Legii ANI, care a fost trimisă de la Cameră la Senat.

Una dintre aceste prevederi se referă la obligaţia ca membrii CES şi liderii confederaţiilor sindicale să depună declaraţii de avere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartel Alfa se opune obligării liderilor sindicali de a-şi face publice declaraţiile de avere.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartel Alfa se opune obligării liderilor sindicali de a-şi face publice declaraţiile de avere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei