Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 aug 2010 - Anul XV, nr. 187 (4478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A avut zile

Caz unic la Suceava: A supravieţuit după decapitare parţială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie de 42 de ani din Vicov de Sus, internată la Centrul de recuperare neuropsihiatrică de la Sasca Mică, a fost găsită, luni seara, cu muşchii gâtului secţionaţi de jur împrejur. Medicul de la Sasca, Nicolae Bologan, a chemat ambulanţa şi poliţia, iar femeia a fost dusă la Spitalul Municipal Fălticeni, apoi la Spitalul de Urgenţă Suceava şi, după stabilizare, la Iaşi.

Luni seara, pentru că nu se afla în salon când asistenta a venit să distribuie medicaţia de seară, Maria U. a fost căutată în incinta centrului Sasca Mică şi a fost descoperită inconştientă, plină de sânge, la ora 19.20, într-o încăpere de pe un palier aflat în renovare. Dr. Bologan, care are locuinţa de serviciu chiar în unitatea de îngrijire, ne-a declarat că lângă femeie nu a fost descoperit nici un obiect, ceea ce l-a făcut să se gândească la o agresiune, deşi, spune el, nu ştie cine ar fi putut face aşa ceva. După primele cercetări la faţa locului, poliţia a considerat că este vorba despre o autoagresiune, o tentativă de suicid, chiar dacă până ieri după-amiază nu a fost găsită lama cu care Maria U. ar fi încercat să-şi taie capul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Suceava, dr. Tiberiu Brădăţan, ne-a declarat că femeia avea o plagă tăiată de jur împrejurul gâtului, cu toată masa musculară care permite ţinerea capului drept secţionată până la coloană. Lateral, muşchii au fost tăiaţi, dar fără a atinge vasele mari- jugulara şi carotida. În partea din faţă, musculatura era de asemenea tăiată şi a fost înţepată superficial şi traheea.

„A fost o decapitare parţială, caz unic la Suceava şi rarisim, în general. Ca să fi făcut singură aşa ceva a avut nevoie de o lamă foarte ascuţită şi de foarte multă hotărâre. Pui lama cuţitului la ceafă, tai până la os şi după ce ai tăiat muşchii capului – deci capul nu mai poate fi ţinut- tai circular dintr-o parte în alta. Trebuie să fii foarte rapid, să ai forţa necesară şi o voinţă cumplită”, a explicat dr. Brădăţan.

 

Maria U. considera nedreaptă internarea ei la Sasca

De asemenea, medicul urgentist a arătat că posibilitatea de deplasare, după ce femeia şi-ar fi secţionat muşchii cefei, este exclusă, deoarece această leziune nu mai permite controlul capului, prin urmare este puţin probabil că femeia şi-a tăiat capul în altă locaţie şi s-a târât până în încăperea în care a fost găsită, sau să fi mers să arunce cuţitul.

Poliţia afirmă că nu a găsit indicii ale unei agresiuni, prin urmare apreciază că este vorba de tentativă de suicid.

Maria U. a fost internată la Sasca Mică în luna aprilie a acestui an, adusă de familie. Ea suferă de schizofrenie paranoidă, fiica şi ginerele ei lucrează în străinătate şi au considerat că femeia nu-şi poate purta singură de grijă şi au adus-o la centrul de la Sasca.

„Este o bolnavă relativ calmă, liniştită. Se simţea nedreptăţită şi se cerea mereu acasă”, ne-a spus doctorul care o avea în grijă la Sasca, Nicolae Bologan.

În urmă cu câteva zile, Maria U. a fost vizitată de copii, veniţi în vacanţă în România. Dr. Bologan a spus că după vizita acestora femeia nu a fost mai tristă decât de obicei şi nici nu a arătat că venirea fiicei şi a ginerelui i-ar fi adâncit depresia.

După vindecarea leziunilor de la trahee, când va putea vorbi, Maria U. va putea povesti singură ce s-a întâmplat luni seara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caz unic la Suceava: A supravieţuit după decapitare parţială.
 Vizualizări articol: 5038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Caz unic la Suceava: A supravieţuit după decapitare parţială3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarul! trimis de
(12 aug 2010, 04:17:10
Ori era o jumatate de lama shi ia ramas undeva infipta in interior iar doctori nu au putut sa depisteze lama,ori un medic are probleme psihologice.Acea taietura putea fi facuta rapid de o persoana care manuieshte bine un bisturiu medical.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei