Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iul 2010 - Anul XV, nr. 168 (4459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Pentru 17 proiecte SAPARD s-a cerut returnarea fondurilor, e vorba de 12,75 milioane euro

Marţi, 20 Iulie 2010 (18:24:59)

Şeful statului s-a declarat îngrijorat de decizia CC privind DLAF, menţionată în raportul CE, adăugând că i se pare foarte gravă punerea funcţionării instituţiei sub semnul întrebării în condiţiile în care "băieţii veseli" din industria cărnii au cauzat fraude de 12,75 milioane euro din bani UE.

"Este foarte periculos să scoatem din funcţiune DLAF în baza deciziei Curţii Constituţionale, care iarăşi nu vrea o instituţie separată de Parchet şi de instanţe, dar este o instituţie europeană la care România s-a angajat să o aibă în funcţiune", a afirmat şeful statului, marţi, în conferinţa de presă susţinută la Cotroceni după publicarea de către CE a raportului privind justiţia din România.

El a menţionat că România a avut pe programul SAPARD peste 211 proiecte care vizau industria cărnii şi producţia de ouă, iar OLAF a constatat că dintre acestea 62 sunt suspecte de fraudare - fals în facturi, selecţii de oferte formale şi manipularea procedurii de achiziţii - şi sunt în evaluare.

Băsescu a precizat că pentru 17 dintre proiecte s-a făcut solicitare oficială să fie returnaţi banii către Uniunea Europeană, fiind vorba despre 12,75 milioane de euro.

"În industria cărnii sunt băieţii aceia veseli care vin mereu la televiziuni şi ne anunţă cum cresc preţurile, dacă bate vântul dintr-o parte, dacă nu îi dă Guvernul nu ştiu ce bani de buzunar sau de construit casă", a mai arătat Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Pentru 17 proiecte SAPARD s-a cerut returnarea fondurilor, e vorba de 12,75 milioane euro.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Pentru 17 proiecte SAPARD s-a cerut returnarea fondurilor, e vorba de 12,75 milioane euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei