Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iul 2010 - Anul XV, nr. 168 (4459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Există miniştri verificaţi de ANI, sunt mai mulţi cei verificaţi decât cei care nu au dosar

Marţi, 20 Iulie 2010 (20:05:47)

Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că există miniştri verificaţi de inspectorii de integritate, refuzând să precizeze numărul acestora dar afirmând că i-ar fi mai uşor să spună câţi miniştri nu sunt verificaţi decât numărul celor care nu au dosar la ANI.

"Sunt cazuri de miniştri. Vă pot spune că verificăm miniştri, dar nu pot să spun câţi", a declarat Cătălin Macovei.

Macovei a lăsat să se înţeleagă că este vorba atât de actuali miniştri, cât şi de foşti membri ai Cabinetului, declarând că există posibilitatea ca anumite dosare ale unor miniştri să trebuiască să fie închise odată cu expirarea termenului de un an de la încetarea mandatului, noul termen stabilit în ultima formă a Legii ANI care a trecut prin Parlament dar care a fost şi ea declarată neconstituţională.

Întrebat dacă este posibil ca "unii miniştri să scape" având în vedere termenul de un an, Macovei a răspuns: "Este foarte posibil să scape, teoretic vorbind".

El a precizat şi că anumite dosare de miniştri au fost deja închise, dând exemplul dosarelor foştilor miniştri Gheorghe Pogea, Sorina Plăcintă sau Nicolae Nemirschi.

"Pe de-o parte ANI investigaţiile ANI sunt suspendate încă de la decizia Curţii Constituţionale din aprilie. Pe de altă parte, investigaţiile în străinătate durează", a spus Macovei, întrebat câte dintre dosarele pe care le anunţa în urmă cu aproximativ un an au fost soluţionate de ANI.

"Aşteptăm o lege pe care să putem continua investigaţiile începute", a mai spus Macovei.

Cătălin Macovei declara, în 13 iulie 2009, la Antena 3, că "mai mult de un membru al Cabinetului" se află în situaţia de a avea conturi în străinătate, nu doar în Elveţia, care nu apar în declaraţiile de avere.

"Mai mult de un membru al Cabinetului are conturi in străinătate, nu doar în Elveţia", spunea Macovei, indicând că aceste conturi nu apar în declaraţiile de avere, el nefăcând precizări privind numărul membrilor Executivului despre care era vorba.

În ceea ce priveşte modul în care au fost descoperite aceste fonduri, preşedintele ANI menţiona că băncile din multe state europene sau neeuropene pot confirma că o persoană din România are conturi la o entitate bancară.

Întrebat dacă anunţul său referitor la aceste investigaţii nu poate constitui un avertisment pentru cei vizaţi, care astfel ar lichida conturile respective, Cătălin Macovei spunea că "urmele conturilor rămân". El aprecia că, din acest punct de vedere, legea este nefavorabilă ANI, întrucât nu prevede sancţiuni pentru aceia care încearcă să înstrăineze proprietăţile sau bunurile aflate în atenţia Agenţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Există miniştri verificaţi de ANI, sunt mai mulţi cei verificaţi decât cei care nu au dosar.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Există miniştri verificaţi de ANI, sunt mai mulţi cei verificaţi decât cei care nu au dosar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei