Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iul 2010 - Anul XV, nr. 168 (4459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cartel Alfa vrea discutarea măsurilor guvernamentale cu actorii politici, sociali şi mediul academic

Marţi, 20 Iulie 2010 (15:34:55)

Confederaţia "Cartel Alfa" cere, printr-o scrisoare deschisă, partidelor din arcul guvernamental, ca masurile iniţiate de Guvern să fie discutate cu toţi actorii politici şi sociali, dar şi cu reprezentanţi ai mediului academic, susţinând necesitatea formării unui comitet de criză.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" consideră că gestionarea situaţiei economice actuale din România nu mai este o problemă care să privească exclusiv partidele care susţin Guvernul, se arată în scrisoarea remisă marţi partidelor de la putere, respectiv Partidul Democrat Liberal, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Uniunea Naţională pentru Progresul României.

"Criza economică şi financiară din România nu mai este o problemă care să poată fi rezolvată doar de reprezentanţii puterii, pentru că nimeni nu poate afirma că deţine adevărul absolut. «Cartel Alfa» consideră că, în prezent, este necesar, mai mult ca niciodată, dialogul deschis al puterii cu toţi actorii politici şi sociali şi inclusiv cu mediul academic din România", potrivit documentului.

Reprezentanţii confederaţiei consideră că depăşirea actualei situaţii economice şi a gravelor efecte sociale pe care măsurile de austeritate le implică, obligă la găsirea acelor măsuri care să fie susţinute de întrega societate. Mai mult, indiferent cât ar fi de eficiente soluţiile Guvernului, ele trebuie să fie sustenabile, "dar mai ales înţelese şi acceptate de societate", pentru că doar în acest fel pot fi aplicate în mod eficient, fapt imposibil de realizat în absenţa dialogului real cu societatea.

"Prin prisma acestor considerente Confederaţia «Cartel Alfa» susţine necesitatea formării unui Comitet de criză care să caute şi să propună soluţii concertate de rezolvare a crizei, atât în privinţa deficitului bugetar cât şi în privinţa relansării economiei", se arată în scrisoare.

"Cartel Alfa" consideră că este nevoie mai mult ca oricând, de coerenţă, profesionalism, şi de depăşirea mentalităţilor învechite şi închistate, printr-un nou tip de atitudine, care să reprezinte un liant al societăţii, ca unică soluţie pentru redresarea economică şi socială a României.

Confederaţia propune partidelor din arcul guvernamental să accepte implicarea, în luarea deciziilor care au efecte sociale şi economice, a tuturor reprezentanţilor sociali - confederaţii patronale şi confederaţii sindicale - şi nu în ultimul rând a mediului academic.

Sindicaliştii spun că soluţiile şi măsurile Guvernului, faţă de problemele grave, sociale şi economice, pe care le are România, trebuie luate prin consultarea şi implicarea reală a tuturor cetăţenilor, în condiţiile în care efectele măsurilor adoptate de Guvernului afectează în mod real pe fiecare cetăţean în parte.

"«Cartel Alfa» afirmă că o astfel de implicare generală a societăţii nu se poate realiza decât în condiţiile în care, măsurile adoptate de Guvern - indiferent dacă este vorba despre reducere a cheltuielilor bugetare sau de relansare economică - sunt rezultatul consultărilor reale cu toţi partenerii politici şi sociali pentru că doar în acest fel acţiunile Guvernului vor beneficia de susţinerea concretă a societăţii şi vor avea efectele scontate", spun sindicaliştii în finalul scrisorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartel Alfa vrea discutarea măsurilor guvernamentale cu actorii politici, sociali şi mediul academic.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartel Alfa vrea discutarea măsurilor guvernamentale cu actorii politici, sociali şi mediul academic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei