Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iul 2010 - Anul XV, nr. 168 (4459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Raportul CE sublinează în premieră deficienţe în leadership-ul sistemului

Marţi, 20 Iulie 2010 (20:02:28)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi că Raportul CE sublinează existenţa în continuare a jurisprudenţei neunitare şi, în premieră, deficienţe în leadership-ul sistemului.

"Rezultă necesitatea unei mai bune implicări a şefilor de instanţe în realizarea obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare care ţin de instanţe", a spus ministrul Justiţiei.

Predoiu a arătat că lipsa de personal din sistem este de 10, 15 procente, astfel că nu se poate spune că este o criză de judecători şi procurori din sistem.

El a apreciat că trebuie schimbată mentalitatea magistraţilor, meseriile din acest domeniu presupunând un volum mare de muncă.

"O altă chestiune din Raport este legată de problematica resurselor umane, ceea ce implică nu numai suplimentarea posturilor de judecător, procuror şi grefier, ci alocarea eficientă şi raţională a resurselor din sistem", a precizat Ministrul Justiţiei.

Predoiu a mai declarat că lideri din sistem, şefii de parchete şi instanţe, ar trebui să contribuie zi de zi la reformarea sistemului şi a anunţat că va continua vizitele în ţară pentru a sublinia importanţa activităţii fiecărui magistrat şi a fiecărui grefier.

Comisia Europeană a dat publicităţii, marţi, cel de al patrulea raport anual de la crearea MCV cu privire la stadiul procesului de reformă, document ce cuprinde o analiză a situaţiei din Justiţie şi recomandări privind următoarele măsuri care trebuie luate în domeniu.

Executivul UE "invită" România să ia o serie de măsuri imediate în lupta împotriva corupţiei, menţionând explicit corectarea Legii ANI, monitorizarea sancţiunilor aplicate în cazurile de corupţie la nivel înalt şi instaurarea transparenţei depline în domeniul achiziţiilor publice.

CE arată că, în pofida unor progrese în anumite domenii, există importante neajunsuri în eforturile României de a înregistra progrese în cadrul MCV, că angajamentul politic este insuficient, iar amendamentele la Legea ANI reprezintă un serios pas înapoi.

Comisia recomandă României revizuirea competenţelor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi creşterea rolului Institutului Naţional al Magistraturii. De asemenea, Comisia precizează că va publica un nou raport privind justiţia din România în vara anului 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Raportul CE sublinează în premieră deficienţe în leadership-ul sistemului.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Raportul CE sublinează în premieră deficienţe în leadership-ul sistemului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei