Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iul 2010 - Anul XV, nr. 168 (4459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pacienţi nemulţumiţi

Şase medici din judeţ, reclamaţi la Colegiul Medicilor, de la începutul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase dosare au fost înregistrate de la începutul anului la Colegiul Judeţean al Medicilor Suceava, din care două au fost soluţionate, iar restul sunt în lucru, au informat reprezentanţii acestei organizaţii profesionale, care au adăugat că în situaţiile în care cercetările au fost finalizate s-a stabilit că acuzaţiile erau nefondate.

 

Acuză că pneumologul a lăsat-o să aştepte afară, în ger, două ore, pentru un consult

Potrivit responsabililor de la CJM, într-un caz semnalat la începutul lunii februarie, o femeie din Suceava a reclamat-o pe una din doctoriţele din ambulatoriul de Pneumologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu privire la faptul că a lăsat-o să aştepte prea mult pentru un consult. Pacienta a arătat că a aşteptat timp de două ore, între 9.00 şi 11.00, afară, în frig, deoarece nu avea cartelă de acces în spital.

„Bolnava avea un bilet de trimitere de la medicul de familie, pentru o afecţiune cronică, iar medicul nici măcar nu ştia că trebuie să vină pentru o examinare, cu atât mai mult că aşteaptă acolo. Pacienta a spus că în spital aveau voie să intre şi să iasă doar muncitorii, care efectuau lucrări de reabilitare, însă nimeni n-a reţinut-o să intre şi ea, se putea strecura pe lângă ei. Oricum, medicul a putut dovedi că în perioada respectivă a avut urgenţe. Până la urmă, după consult, doctoriţa i-a spus să revină a doua zi, pentru internare, deoarece în acea zi era deja târziu, dar pacienta a refuzat, zicând că nu vrea să se tot plimbe”, au explicat reprezentanţii CJM, cu precizarea că acest dosar a fost rezolvat în favoarea medicului.

 

L-a reclamat pe neurolog fiindcă a pierdut gradul de handicap la comisie

Un alt dosar din acest an, înregistrat în martie, l-a vizat pe un neurolog din judeţ, acuzat de rudele unui bolnav cronic de faptul că din cauza lui suferindul a pierdut la comisie gradul de handicap.

„După noile reglementări, medicul are obligaţia de a trece în acte şi stadiul bolii, nu doar afecţiunea. Specialistul care a trebuit să-i dea bolnavului actele doveditoare s-a conformat, iar comisia a decis că pacientul nu mai poate primi gradul II de handicap, pe care-l primea până atunci pentru boala Parkinson de care suferea. Nepotul bolnavului a fost nemulţumit de acest lucru şi l-a reclamat pe medicul curant la Colegiu. Ancheta noastră a demonstrat că neurologul n-a făcut decât să respecte legea, iar tot ce a scris în acte era conform cu realitatea”, au punctat responsabilii de la CJM.

 

Cardiolog, reclamat că a răspuns la o urgenţă după patru ore şi a vorbit urât

Într-un alt dosar, din aprilie, o femeie a reclamat-o pe o doctoriţă din secţia Cardiologie a Spitalului Suceava că a consultat-o după ore în şir de aşteptare şi, pe deasupra, i-a vorbit urât şi repezit.

Pacienta, bolnavă de inimă, a ajuns la Urgenţe, unde a fost investigată de medicii de acolo şi i s-au făcut analizele necesare. Urgentistul care a văzut-o a recomandat şi un consult de specialitate, dar pacienta susţine că medicul cardiolog s-a prezentat cu întârziere.

„Ea spune că a aşteptat să fie examinată de la ora 9.00 şi până la ora 13.00, cu dureri precordiale şi toracice, timp în care s-a temut să nu facă un infarct. Bolnava mai susţine că atunci când a coborât, medicul i-a vorbit urât şi a repezit-o verbal”, au arătat reprezentanţii CJM, cu precizarea că acest caz este în atenţia comisiei de Disciplină.

 

A sesizat că nu i s-a dat bilet de trimitere pentru copilul minor

O altă reclamaţie a fost făcută în mai, împotriva unui medic de familie din Siret, de către tatăl unui minor, care a sesizat că medicul nu i-a dat un bilet de trimitere pentru copil.

„Părintele avea posibilitatea de a se prezenta cu minorul la spital, dacă era vorba de o urgenţă. Însă, el a declarat că avea nevoie de document pentru un consult la o policlinică privată. La momentul la care a solicitat biletul de trimitere, medicul de familie nu avea încă semnat contractul pe 2010 cu Casa de Asigurări de Sănătate şi, ca atare, nu putea să i-l elibereze. Pe de altă parte, chiar dacă i-l dădea, documentul era nul în lipsa contractului cu această instituţie. Şi acest caz este încă în lucru”, au explicat reprezentanţii CJM.

 

Acuzaţi că au pus diagnostice fictive într-un caz de tutelă

Potrivit responsabililor de la această organizaţie profesională, un alt dosar din acest an, care nu a fost finalizat, vizează doi medici din Suceava, unul de familie şi altul de specialitate, ambii reclamaţi într-un caz de tutelă.

„Tatăl unui băiat de 5 ani a sesizat la finele lui aprilie că doctorii i-au pus fiului său nişte diagnostice fictive, pentru a nu-l putea lua la domiciliul său din altă localitate. Dosarul nu este soluţionat, dar, din cercetările efectuate până acum, a reieşit că minorul a avut nenumărate prezentări la medicul de familie şi la specialist, inclusiv o internare la Iaşi, cu alte cuvinte copilul este într-adevăr bolnav”, au precizat reprezentanţii CJM.

 

Bolnavi dializaţi susţin că s-au contaminat în timpul terapiei cu virusurile hepatice C şi B

Ultimul dosar, depus în mai, a fost înaintat de un bolnav cu insuficienţă renală, Vasile Dediu, care a reclamat, în numele său şi al mai multor pacienţi ai Centrului de Dializă din Suceava, condiţiile în care au făcut tratamentul fără de care nu pot supravieţui, precum şi faptul că un mare număr de pacienţi s-au contaminat în timpul terapiei cu virusurile hepatice C şi B.

Vasile Dediu este din comuna Baia şi a făcut dializă la centrul din Spitalul Judeţean de Urgenţă timp de şapte ani, perioadă în care a acumulat nenumărate nemulţumiri faţă de modul în care au fost trataţi pacienţii de către o parte a personalului medical şi faţă de medicaţia adjuvantă insuficientă. Capac însă a pus descoperirea că este purtător al celor două virusuri hepatice, pe care este convins că le-a luat în spital, la tratament, la fel ca şi alţi bolnavi.

„Dosarul lui nu a fost finalizat, acum suntem în faza de strângere a documentelor”, au arătat responsabilii CJM.

 

Reclamaţie pe numele a doi medici, din partea Casei de Asigurări de Sănătate

În 2010, în atenţia Colegiului Judeţean al Medicilor au intrat şi doi doctori pe numele cărora a fost transmisă câte o sesizare din partea Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, referitoare în principal la prescrierea abuzivă de medicamente. Într-unul din aceste cazuri este vorba de un psihiatru, care a prescris unor pacienţi, într-o singură lună, câte două reţete subvenţionate, cu acelaşi tratament, şi, în plus, a completat eronat registrele.

„Au mai fost cazuri când pacientul nu a recunoscut în faţa medicului că a primit deja o reţetă, în dorinţa de a-şi face stocuri de medicamente. Dar, în următoarea lună, medicul nu i-a mai eliberat nici o prescripţie fiindcă cei de la CAS l-au avertizat între timp”, au explicat responsabilii de la Colegiul Judeţean al Medicilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase medici din judeţ, reclamaţi la Colegiul Medicilor, de la începutul anului.
 Vizualizări articol: 2606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Şase medici din judeţ, reclamaţi la Colegiul Medicilor, de la începutul anului3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei