Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iul 2010 - Anul XV, nr. 168 (4459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tupeu maxim

Şapte poliţişti înjuraţi, ameninţaţi cu moartea şi la un pas să fie călcaţi cu maşina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci indivizi, din care doi scoşi de judecători în urmă cu câteva luni din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, au provocat un scandal monstru în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, ameninţând cu moartea, înjurând şi încercând să spargă cu o maşină barajul oamenilor legii, aceştia din urmă fiind nevoiţi să facă uz de armele din dotare.

Patru dintre tinerii acuzaţi că sunt protagoniştii acestui scandal au fost reţinuţi, ieri, pentru 24 de ore, iar, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi vor fi duşi în faţa instanţelor de judecată cu propunere de arestare.

 

“S-a pus în pericol viaţa şi integritatea corporală a poliţiştilor”

Potrivit unui comunicat remis aseară de către Biroul de Presă al IPJ Suceva, scandalul s-a petrecut în dimineața zilei de 6 iulie a.c., în jurul orei 4:00, iar protagoniștii acestuia sunt Ciprian Bobu (25 de ani), Dumitru Hnatiuc (21 de ani), Vasilică Șuleap (24 de ani), Florin Sauciuc (20 de ani) și Romeo Lang (27 de ani), toţi din oraşul Siret. Cu excepția lui Șuleap, care nu se afla în localitate, ceilalți patru au fost reținuți, ieri după-amiază, sub acuzațiile de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri și loviri sau alte violențe.

Din informaţiile pe care le deţinem, în dimineaţa de 6 iulie a.c., cei cinci ar fi avut un conflict spontan cu mai mulţi indivizi din alt judeţ, care se aflau cu un microbuz, în parcarea barului de la intrarea în PTF Siret. Aceştia din urmă s-au refugiat la un moment dat în vamă, scandalul degenerând şi trecându-se la acte de violenţă.

Nici la apariţia poliţiştilor de frontieră, spiritele nu s-au calmat, siretenii sărind la scandal şi la oamenii legii.

“Au proferat injurii şi ameninţări la adresa a şase lucrători ai poliţiei de frontieră şi a unui agent din cadrul Poliţiei oraşului Siret în momentul intervenţiei pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice în punct” se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Reprezentanţii poliţiei susţin că, la un moment dat, scandalagii au vrut să plece din PTF Siret, deşi fuseseră somaţi să stea pe loc şi au încercat chiar să spargă barajul făcut de maşinile de poliţie.

”Prin manipularea violentă a unui autoturism în încercarea de a forţa blocajul creat de autospecialele organelor de poliţie, s-a pus în pericol viaţa şi integritatea corporală a poliţiştilor, ceea ce a determinat folosirea de către aceştia a pistoalelor din dotare, respectiv scoaterea din tocuri şi somarea agresorilor”, explică ofiţerii Biroului de Presă al IPJ Suceava.

Deşi anchetatorii susţin că protagoniştii scandalului din dimineaţa zilei de 6 iulie a.c. au fost cinci la număr, doar patru dintre aceştia şi-au petrecut noaptea trecută în arestul poliţiei, fiind vorba de Ciprian Bobu, Dumitru Hnatiuc, Florin Sauciuc şi Romeo Lang.

“Învinuiţii (n.r. - cei patru tineri reţinuţi ieri) vor fi prezentaţi la data de 20.07.2010 Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 zile”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Suceava.

 

S-au întors în celulele din care au fost eliberaţi acum câteva luni

Doi dintre cei cinci tineri acuzaţi de scandalul din PTF Siret au fost eliberaţi din arestul IPJ Suceava, chiar în urmă cu câteva luni, la sfârşitul lui martie.

Arestaţi preventiv la finele lunii ianuarie 2010, sub acuzaţia că fac parte dintr-o grupare formată din 12 indivizi care au falsificat şi pus în circulaţie 80.000 de grivne (bancnote de 50 şi 100) sau au spart de mai multe ori depozitele clandestine ale unor contrabandişti de ţigări, furându-le marfa, Ciprian Bobu şi Dumitru Hnatiuc au stat aproape două luni în celulele de la subsolul IPJ Suceava, de unde au fost eliberaţi de judecători, aceştia din urmă hotărând ca cei doi, împreună cu alţi trei complici alături de care au fost încarceraţi, să fie cercetaţi în stare de libertate.

Interesant este faptul că, din datele pe care le deţinem, Bobu şi Hnatiuc aveau interdicţia de a părăsi oraşul Siret şi cu toate acestea scandalul pentru care au fost reţinuţi ieri s-a petrecut în PTF Siret, la circa 3 kilometri distanţă.

Anchetatorii spun însă că, teoretic, punctul de trecere a frontierei nu este considerat în afara localităţii Siret, astfel încât nu pot reţine în sarcina acestora călcarea interdicţiei primite de la judecători.

Alături de Hnatiuc şi Bobu, din lotul celor 12 indivizi daţi pe mâna judecătorilor în dosarul falsificatorilor de grivne şi hoţilor de ţigări face parte şi Florin Sauciuc, însă acesta a fost cercetat încă de la început în stare de libertate, având de asemenea interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

 

De ce le-au luat poliţiştilor două săptămâni pentru a-i încătuşa?

Aduşi, ieri, la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cei patru suspecţi au negat că ar avea vreo legătură cu scandalul din PTF Siret la care fac referire anchetatorii.

Cu toate acestea, susţin surse judiciare, camerele de supraveghere din punctul de trecere a frontierei au surprins întreaga scenă, iar probele împotriva lor sunt cât se poate de evidente.

Curios este însă faptul că, deşi scandalul a avut loc pe data de 6 iulie a.c., reţinerea celor patru s-a făcut abia ieri.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (16/17 iulie a.c.), o parte dintre tinerii încătuşaţi ieri după-amiază au mai fost implicaţi într-o bătaie, pe străzile din Siret, încăierare în urma căreia un tânăr din municipiul Suceava a ajuns la spital cu fractură de piramidă nazală, iar un altul împuşcat în zona ochilor cu un pistol cu bile de plastic.

Scandalagiii din PTF Siret nu ar fi la prima ispravă de acest gen, unii dintre ei fiind cercetaţi anterior pentru comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, respectiv lovire sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Şi cu toate astea, în ciuda scandalului monstru pe care anchetatorii susţin că cei cinci l-au provocat în PTF Siret, nu e clar de ce oamenii legii au trebuit să aştepte aproape două săptămâni pentru a-i încătuşa şi băga la arest.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte poliţişti înjuraţi, ameninţaţi cu moartea şi la un pas să fie călcaţi cu maşina.
 Vizualizări articol: 1033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Şapte poliţişti înjuraţi, ameninţaţi cu moartea şi la un pas să fie călcaţi cu maşina3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa da trimis de
(21 iul 2010, 22:52:19
kestia asta trebuia facuta mai demult,astia terorizau populatia siretului de mult timp,si nimeni nu le facea nimic,la parnae cu ei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei