Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2010 - Anul XV, nr. 150 (4441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stare de alertă în Iaşi, Suceava şi Neamţ, unde este risc mare de inundare a unor zone

Marţi, 29 Iunie 2010 (20:58:43)

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a instituit stare de alertă în judeţele Iaşi, Suceava şi Neamţ, urmând să fie evacuată o parte din populaţia din Paşcani şi Roman, precum şi din peste 20 de localităţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a semnat, marţi, ordinele prin care s-a declarat stare de alertă în judeţele Iaşi, Suceava şi Neamţ, pentru a fi luate măsuri speciale de evacuare a populaţiei.

Starea de alertă, care se va menţine până la scăderea debitelor unor râuri sub cota de atenţie, presupune o serie de măsuri speciale, între care interzicerea accesului populaţiei în zona digurilor sau în zonele cu pericol de inundaţii.

Astfel, în judeţul Iaşi este stare de alertă în oraşul Paşcani şi în comunele Lespezi, Stolniceni-Prăjescu, Mogoşeşti Siret, Mirceşti şi Răchiţeni.

În judeţul Neamţ se vor lua măsurile speciale, în urma instituirii stării de alertă, în municipiul Roman, precum şi în localităţile Doljeşti, Tămăşeni, Sagna, Gădinţi, Horia, Ion Creangă şi Icuşeşti.

De asemenea, în judeţul Suceava este declarată stare de alertă în localităţile Dolhasca, Grămeşti, Zamostea, Zvoriştea, Adâncata, Hânţeşti, Siminicea, Dumbrăveni, Vereşti, Fântânele şi Liteni.

Prefectul de Neamţ, Mihai Arhip, a dispus, marţi seară, evacuarea din case a peste 11.000 de persoane din şapte comune şi un cartier al municipiului Roman, ca urmare a instituirii stării de alertă, fiind aşteptată o creştere semnificativă a debitului râului Siret.

Prefectul a spus că a emis ordinul de evacuare a populaţiei din opt localităţi ale judeţului. El a precizat că autorităţile întâmpină probleme cu unele persoane care refuză să îşi părăsească locuinţele.

Potrivit acestuia, în jurul orei 19.00 a început evacuarea unor persoane greu transportabile.

La rândul său, colonelul Radu Nistor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a spus că se estimează că vor fi evacuate 11.313 persoane din şapte comune şi din cartierul Nicolae Bălcescu al municipiului Roman.

Pentru prevenirea inundaţiilor, în prezent se lucrează la supraînălţarea unor diguri de pe râul Siret, în mai multe localităţi. Reprezentantul ISU a mai spus că, totodată, se fac diguri de protecţie din saci cu nisip în oraşul Bicaz.

Debitul Siretului ar urma să ajungă, miercuri dimineaţă, la 2.000 de metri cubi pe secundă în zona Lespezi, dublu faţă de valoarea înregistrată marţi dimineaţă, creşterea fiind generată de intrarea pe cursul românesc a unui vârf de viitură venind dinspre Ucraina.

Hidrologii au instituit, marţi, cod roşu pe mai multe sectoare ale râurilor Siret, Prut, Jijia şi Negru, aferente judeţelor Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Galaţi şi Covasna, având în vedere prognoza meteorologică şi nivelul apei din sol, noua avertizare fiind valabilă până miercuri.

Judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui sunt, până miercuri dimineaţă, sub avertizare cod galben de ploi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stare de alertă în Iaşi, Suceava şi Neamţ, unde este risc mare de inundare a unor zone.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stare de alertă în Iaşi, Suceava şi Neamţ, unde este risc mare de inundare a unor zone0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei