Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2010 - Anul XV, nr. 150 (4441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botoşani: Barajul de la Bucecea a fost deschis pentru a se evita inundaţiile

Marţi, 29 Iunie 2010 (16:42:33)

Primarul oraşului Bucecea, Andron Ţâmpău, a declarat că, marţi după-amiază, a fost deschis barajul de la Bucecea, judeţul Botoşani, autorităţile încercând astfel să evite producerea unor inundaţii în zonă, evacuarea apei fiind făcută în mod controlat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primarului oraşului Bucecea, Andron Ţâmpău, nu a fost necesară evacuarea persoanelor, ci doar a câtorva animale şi utilaje.

Într-un bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, marţi, la ora 06.00, aproape o mie de gospodării, precum şi 2.370 de hectare de păşuni şi 1.845 de hectare de teren arabil au fost inundate în urma revărsării apelor. Totodată, din cauza inundaţiilor au fost evacuate 1.768 de persoane, aproape 40 de animale au fost luate de ape, iar 221 de kilometri de drumuri au fost avariate.

De asemenea, un tânăr de 15 ani care fusese dat dispărut în urma inundaţiilor a fost găsit mort, în municipiul Dorohoi, bilanţul persoanelor decedate ajungând astfel la şapte.

În zona afectată de inundaţiile puternice de luni seară se află şi Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei.

Marţi după-amiază, la Dorohoi este aşteptat să sosească premierul Emil Boc, împreună cu mai multţi miniştri, pentru a evalua situaţia din teren, în urma inundaţiilor puternice care au afectat mai multe localităţi din judeţul Botoşani. Înainte, prim-ministrul se va afla în două localităţi din judeţul Suceava, grav afectate de revărsarea apelor.

Hidrologii au instituit, marţi, cod roşu pe mai multe sectoare ale râurilor Siret, Prut, Jijia şi Râul Negru, aferente judeţelor Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Galaţi şi Covasna, având în vedere prognoza meteorologică şi nivelul apei din sol, noua avertizare fiind valabilă până miercuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botoşani: Barajul de la Bucecea a fost deschis pentru a se evita inundaţiile.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botoşani: Barajul de la Bucecea a fost deschis pentru a se evita inundaţiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei