Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2010 - Anul XV, nr. 150 (4441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O femeie a cărei casă a fost inundată, către Boc: Aveţi salarii de miliarde, iar noi nu avem chiloţi

Marţi, 29 Iunie 2010 (20:22:12)

O localnică din comuna botoşăneană Pădureni, a cărei casă a fost inundată, i-a reproşat, marţi, premierului Emil Boc, care a mers să vadă efectele viiturilor, că guvernanţii îşi fac salarii "de miliarde", în timp ce oamenii "nu au chiloţi", transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce a fost la Dorohoi, premierul a mers în alte două localităţi botoşănene afectate de inundaţii - Şendriceni şi Pădureni.

La Pădureni, premierul a mers în câteva gospodării inundate şi a stat de vorbă cu oamenii.

La un moment dat, o femeie care scotea apa din gospodărie i-a strigat premierului, care trecea prin faţa locuinţei sale: "Bine că vă faceţi voi salarii de miliarde şi noi nu avem chiloţi".

La următoarea casă la care a mers, o localnică a strigat, la rândul său, spre delegaţia guvernamentală: "Bine că veniţi, vă plimbaţi, filmaţi, dar nu puneţi mâna să ne ajutaţi".

Premierul Emil Boc s-a aflat, marţi după-amiază, şi în municipiul Dorohoi, grav afectat de inundaţii, iar la ieşirea din primărie, unde s-a întâlnit cu autorităţile locale, a fost apostrofat de câţiva tineri care i-au reproşat că nu au locuri de muncă.

După ce a ajuns la Dorohoi, Boc a mers la primărie, unde a avut o întrevedere, cu uşile închise, cu autorităţile locale, iar la ieşirea din sediul primăriei a fost oprit de cinci-şase tineri care i-au reproşat lipsa locurilor de muncă şi i-au spus că "de la Ştefan cel Mare o să pornească revoluţia".

Boc le-a răspuns: "Lăsaţi că scoatem noi ţara la capăt", punându-i mâna pe umăr unuia dintre tineri.

Premierul a mers apoi în mai multe case din municipiu grav afectate de inundaţii, iar oamenii l-au huiduit şi i s-au plâns de lipsa salariilor şi a locurilor de muncă, câţiva dintre ei strigând: "Fie-vă milă, domnule Boc", "Mai bine tăiaţi-ne 100% decât să ne lăsaţi aşa".

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, aproape o mie de gospodării, precum şi 2.370 de hectare de păşuni şi 1.845 de hectare de teren arabil au fost inundate în urma revărsării apelor. Totodată, din cauza inundaţiilor au fost evacuate 1.768 de persoane, aproape 40 de animale au fost luate de ape, iar 221 de kilometri de drumuri au fost avariate.

De asemenea, un tânăr de 15 ani şi o femeie care fuseseră daţi dispăruţi în urma inundaţiilor au fost găsiţi morţi.

Primarul oraşului Bucecea, Andron Ţâmpău, a declarat că marţi după-amiază a fost deschis barajul de la Bucecea, judeţul Botoşani, autorităţile încercând astfel să evite producerea unor inundaţii în zonă, evacuarea apei fiind făcută în mod controlat.

Potrivit primarului oraşului Bucecea, Andron Ţâmpău, nu a fost necesară evacuarea persoanelor, ci doar a câtorva animale şi utilaje.

Debitul Siretului ar urma să ajungă, miercuri dimineaţă, la 2.000 de metri cubi pe secundă în zona Lespezi, dublu faţă de valoarea înregistrată marţi dimineaţă, creşterea fiind generată de intrarea pe cursul românesc al unui vârf de viitură venind dinspre Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie a cărei casă a fost inundată, către Boc: Aveţi salarii de miliarde, iar noi nu avem chiloţi.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O femeie a cărei casă a fost inundată, către Boc: Aveţi salarii de miliarde, iar noi nu avem chiloţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei