Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2010 - Anul XV, nr. 150 (4441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Vaccinarea BCG reîncepe în 5 iulie, medicii de familie vor face programări şi vor anunţa mamele

Marţi, 29 Iunie 2010 (16:06:44)

Vaccinarea BCG va reîncepe în 5 iulie, iar dozele anti-tuberculoză vor fi folosite pentru imunizarea a aproximativ 60.000 de nou-născuţi din perioada februarie - iunie, dar şi pentru vaccinarea de rutină a bebeluşilor, medicii de familie urmând să anunţe mamele în legătură cu reluarea campaniei.

Ministerul Sănătăţii recepţionează, marţi, cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

Vaccinul BCG va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi în perioada februarie-iunie 2010, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.

"Începând din luna iulie se va putea asigura recuperarea la vaccinare a celor aproximativ 60 000 de nou-născuţi din perioada februarie – iunie 2010. De asemenea, vom derula, fără disfuncţionalităţi, vaccinarea tuturor nou-născuţilor din următoarele 6 luni, aşa cum este prevăzut în Programul Naţional de Imunizări", potrivit MS.

Recuperarea se va realiza prin centre de vaccinare organizate sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi prin cabinetele medicilor de familie. MS recomandă şi colaborarea cu personalul din dispensarele TBC din reţeaua de pneumoftiziologie.

Ministerul Sănătăţii a transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare, potrivit sursei citate.

Direcţiile de sănătate publică au început înştiinţarea tuturor medicilor de familie pentru inventarierea copiilor nevaccinaţi în scopul programării lor, urmând să se evite, astfel, supraaglomerările în cabinetele de vaccinare, dar să se şi realizeze o utilizare eficientă a cantităţilor de vaccin repartizate.

De asemenea, mamele a căror nou-născuţi nu au fost vaccinaţi în maternitate vor fi anunţate de către medicii de familie despre programul de derulare a vaccinărilor.

Începând de miercuri, direcţiile de sănătate publică vor putea planifica toate activităţile de ridicare şi transport a vaccinului de la CN Unifarm, de depozitare corepunzătoare, precum şi de distribuire a vaccinurilor către medicii de familie pentru campania de recuperare, respectiv către maternităţi pentru vaccinarea de rutină.

La nivel judeţean se pot organiza centre speciale de vaccinare, în colaborare cu medicii de familie, personalul de specialitate pediatrie şi personalul medico-sanitar din cadrul reţelei de pneumoftiziologie.

Toate direcţiile de sănătate publică vor primi cantităţile de vaccin solicitate, în funcţie de nevoile locale.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.

Deoarece producătorul român de vaccin BCG, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino nu a mai primit autorizaţie de producţie, la propunerea ministrului Sănătăţii CSEKE Attila, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru achiziţionarea de vaccin BCG cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), organizaţie interguvernamentală internaţională constituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Bugetul alocat pentru achiziţia dozelor de vaccin a fost de 81 732,50 de dolari.

Cseke Attila a afirmat, în urmă cu o zi, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că în cursul zilei de marţi vor sosi la Bucureşti cele un milion de doze de vaccin BCG, iar în cursul acestei săptămâni vor fi distribuite în judeţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Vaccinarea BCG reîncepe în 5 iulie, medicii de familie vor face programări şi vor anunţa mamele.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Vaccinarea BCG reîncepe în 5 iulie, medicii de familie vor face programări şi vor anunţa mamele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei