Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2010 - Anul XV, nr. 150 (4441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verificări

Persoane cu acte cu handicap grav, găsite de comisia de control muncind în gospodărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Verificările efectuate de comisia instituită prin ordinul prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, asupra persoanelor care deţin certificat de handicap grav şi accentuat au adus primele surprize: oameni care conform actelor din dosare ar fi trebuit să fie în imposibilitatea de a presta vreo activitate au fost găsiţi de inspectori muncind în gospodărie. Surse din apropierea comisiei de control ne-au declarat că verificările au început cu localităţile care, conform statisticilor, au un număr mare de persoane cu certificat de handicap, precum Suceava, Valea Moldovei, Todireşti, Dărmăneşti sau Arbore, şi cu cazurile la adresa cărora au existat sesizări. Controlul s-a efectuat atât din punct de vedere administrativ, la primării, cât şi în teren, la domiciliul beneficiarilor de astfel de certificate. Din cele câteva zeci de cazuri verificate în luna iunie, cele mai multe cu dosare pe handicap vizual sau diverse forme de cancer, mai mult de zece au fost propuse pentru reevaluare.

De exemplu, o femeie cu certificat de handicap grav din februarie 2010 pentru boala Parkinson stadiul IV a fost găsită lucrând în gospodărie, când a fost vizitată la domiciliu de membrii comisiei. Aceştia au constatat că nu prezintă tremorul specific bolii, că se poate îngriji singură, că se deplasează fără dificultate şi că nu urmează nici un tratament medicamentos.

Tot muncind a fost găsit şi un bărbat cu insuficienţă renală cronică stadiul V şi certificat din august 2008. Din analiza comisiei a reieşit că nu mai este hemodializat de mai bine de trei ani, deşi actele din dosar susţin că fără hemodializă sau transplant renal supravieţuirea este imposibilă.

 

Toate cazurile suspecte sunt propuse pentru reevaluare

O femeie cu cataractă, cu certificat din februarie 2009, era de asemenea la lucru, la vizita comisiei. Inspectorii au notat că se deplasează uşor şi prezintă siguranţă şi rapiditate în mişcări.

Un alt caz, tot cu Parkinson, dar stadiul V, un bărbat s-a considerat a fi fără tremor, fără probleme de vorbire sau deglutiţie.

Au mai fost situaţii în care cei care trebuiau să fie controlaţi nu au fost găsiţi acasă, într-un singur caz justificat - omul murise la începutul lunii mai şi familia nu anunţase încă decesul pentru sistarea plăţii din iunie.

În toate aceste situaţii, echipa de control a propus reevaluarea cazurilor respective, însă lucrurile nu se vor încheia aici. Din informaţiile pe care le deţinem, la finalizarea verificărilor vor fi făcute publice numele tuturor persoanelor implicate în acordarea eronată de certificate de handicap, inclusiv ale beneficiarilor, şi împotriva tuturor vor fi făcute plângeri penale la poliţie şi Parchet.

Suma care le revine lunar celor cu certificat grav fără asistent personal este de 293 de lei, iar celor cu handicap accentuat, 234 de lei. Dacă cercetările instituţiilor abilitate vor ajunge la concluzia că cei găsiţi în culpă au încasat aceşti bani fără să aibă dreptul, este foarte probabil ca sumele să fie imputate celor vinovaţi şi să se declanşeze procesul de recuperare a acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoane cu acte cu handicap grav, găsite de comisia de control muncind în gospodărie.
 Vizualizări articol: 1000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 14 voturi
Persoane cu acte cu handicap grav, găsite de comisia de control muncind în gospodărie4.1514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa ne traesti domnule prefect trimis de
(29 iun 2010, 14:39:03
sa verificati si in gainesti,slatina ,sa vedeti surprize
2.   La darmanesti... trimis de
(29 iun 2010, 17:07:11
La Darmanesti faceti un control medical si la primar si vice. Nu au certificat de persoana cu HANDICAP, dar cu aceasta ocazie poate le dati pe bune!!!
3.   Va rugam sa va continuati verificarile trimis de
(29 iun 2010, 17:24:19
Daca se vrea sa se starpeasca pensiile date la oamenii sanatosi aceste comisii sa vina in GURA HUMORULUI(DOROTEIA,MANASTIREA HUMORULUI,VORONET)unde sant pensionati trei sferturi din populatie,e drept ca acuma cheltuiesc mai mult la comisia periodica dar cum LUCRETIA IA PENSIONAT asa are grija sa fie si handicapati.Stiti domnilor cat castiga intro zi aceasta sefa de comisie ?Daca aceste verificari vor merge mai departe si se vor finaliza,atunci noi pensionarii de drept o sa va felicitam si va votam in continuare.
4.   De mers la Darmanesti trimis de
(29 iun 2010, 17:46:04
Va rog din suflet sa faceti un control minutios si in comuna Darmanesti, precum si in satele invecinate. Sunt zeci de "pensionari handicapati" si cu "insotitori" care ziua muncesc de le sar capacele si noaptea trag la masea pe la barurile aflate pe raza comunii. Astia se pot numi oameni handicapati? Eu cred ca nu. E strigator la cer ceea ce se intampla. Acesti oameni nici macar n-au avut serviciu niciodata, dar au pensii de handicapat mai mare decat pensionarii care au iesit la drept. Unii muncesc o viata intreaga pentru o pensie mica, cinstiti si iesiti la drept, pe cand unii habar n-au pe ce lume traiesc si primesc pensii uriase stand la coada vacii zi de zi. Personal nu sunt in situatia data pentru ca nu sunt pensionar. Nu prea ar trebui sa ma intereseze acest aspect deocamdata, dar ma deranjeaza sa vad pana la ce cote extreme a ajuns coruptia in Romania! Si mai spui ca suntem in criza, cand banii pentru pensii sunt distribuiti aiurea si pensionarii sunt nemultumiti!
5.   Veniti si pe la noi domnilor trimis de
(30 iun 2010, 07:29:51
daca veniti pe la noi la milisauti veti observa ca unii dincei care iau ajutorul social..sunt foarte bine instariti cu gospodarii de tip occidental si mai sunt pensionati pe caz de boala cu handicap sever dar au grija de cite zece porci,trei vaci si cite un cal... daca statul da..omul de ce sa nu ia?
6.   Saracia bato vina ! trimis de
(30 iun 2010, 08:45:03
De la inceput vreau sa spun ca am un baiat care are epilepsie de la varsta de 5 ani si am umblat pe la foarte multi doctori ca sa pot sa-l vindec si nu am reusit . Acum sunt in evidenta centrului national de epilepsie de la spitalul ,,Bagdazar Arseni'' Bucuresti la dl. profesor Radu Rogozea si periodic ma prezint la control . Baiatul ia tratament zilnic (cinci pastile ) si urmeaza toate indicatiile date de medic . In aceste conditii crizele s-au redus semnificativ insa nu au disparut total asa cum as fi dorit . Pentru un parinte care are un asemenea caz in familie este o povara foarte grea , eu am fost operat pe cord iar nevasta este suferinda cu sistemul nervos . In concluzie toata familia este in suferinta din cauza boli pe care o are baiatul . Am citit comentariile si sunt deacord ca sa fie verificati toti cei care detin certificate de handicap pentru ca nu este normal sa iei bani pe nedrept .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei