Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iun 2010 - Anul XV, nr. 150 (4441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Am transmis ajutoare în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Tulcea şi Bacău

Marţi, 29 Iunie 2010 (19:23:21)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a spus, marţi, în videoconferinţa cu prefecţii, că au fost deja trimise ajutoare către judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Tulcea şi Bacău, afectate de inundaţiile din ultimele zile.

Blaga a precizat că în judeţul Suceava au fost trimise 500 de pături, 10.000 de litri de apă minerală, 750 de kilograme de conserve de carne, 500 de kilograme de pateu de ficat, la Botoşani au fost trimise 20 de tone de motorină, 20.000 de litri de apă minerală, 4.800 de kilograme de conserve de carne şi 1.800 de kilograme de pateu de ficat, la Neamţ - 25 de tone de motorină, iar la Tulcea şi Bacău, 20 şi, respectiv, 50 de tone de motorină.

"Rog ca ajutoarele, care sunt deja pe drum, să ajungă la oamenii care au nevoie, nu în altă parte", le-a cerut Blaga prefecţilor în videoconferinţa de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Totodată, Blaga le-a cerut prefecţilor o situaţie exactă a persoanelor decedate în urma inundaţiilor şi o evaluare exactă a pagubelor.

Ministrul a precizat că familiile celor decedaţi în urma inundaţiilor vor primi din fondul de rezervă al Guvernului suma de 5.000 de lei. Blaga a precizat că a discutat deja cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, pentru acordarea ajutorului de înmormântare pentru familiile celor decedaţi.

Blaga a precizat că, în urma inundaţiilor, în ultimele şapte zile au decedat 19 persoane, din care şapte din judeţul Suceava, şase din Botoşani, două din Cluj şi câte una din judeţele Alba, Bacău, Iaşi şi Vrancea, alte două persoane fiind date dispărute.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, în localitatea suceveană Pătărăuţi, afectată grav de inundaţii, că în şedinţa de miercuri a Guvernului vor fi alocate câte 5.000 de lei familiilor care au persoane decedate din cauza viiturilor şi că, de la caz la caz, vor fi alocate fonduri şi altor familii.

Premierul a spus că priorităţile autorităţilor sunt persoanele care au rămas fără case sau au fost evacuate din locuinţe, astfel că a dispus ca acestea să primească de la rezerva de stat apă minerală, pături şi conserve.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Am transmis ajutoare în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Tulcea şi Bacău.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Blaga: Am transmis ajutoare în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Tulcea şi Bacău1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei