Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mircea Coşea: Măsura de reducere a pensiilor nu poate fi luată mai mult de trei luni

Miercuri, 16 Iunie 2010 (16:55:27)

 Măsura de reducere cu 15 la sută a pensiilor nu poate fi luată pe o perioadă mai mare de trei luni, întrucât afectează o importantă categorie socială aflată deja în pragul sărăciei, a declarat, miercuri, la Cluj, preşedintele Fundaţiei pentru Studii de Prognoză şi Strategie Economică, Mircea Coşea.

Mircea Coşea a afirmat, la un seminar desfăşurat la Cluj, că soluţiile propuse de Guvern nu vor avea succes dacă nu vor fi dublate de unele reale de redresare economică, transmite corespondentul MEIDAFAX.

"Măsurile de austeritate ale Guvernului sunt de natură paleativă, nu atacă esenţa crizei economice româneşti şi nu vor contribui la ieşirea din criză pentru că Guvernul nu are nicio concepţie în legătură cu schimbările structurale ale economiei, nicio concepţie de strategie pe termen lung care să definească orientarea economiei româneşti în viitor. Măsura de reducere a pensiilor este o măsură de urgenţă, care nu poate fi ţinută în operativitate mai mult de trei luni", a spus Coşea.

Potrivit acestuia, după trei luni reducerea nediferenţiată a pensiilor cu 15 la sută va crea o situaţie complicată, nu numai social, ci şi economic "pentru că este afectată posibilitatea de manevră pe piaţă a unei categorii aflată deja în pragul sărăcie".

"Va însemna o scădere foarte importantă a consumului, care va avea ecou în apariţia şomajului în servicii, comerţ, distribuţie, utilităţi, va însemna creşterea importantă a creditelor neperformante, pentru că nu se vor putea returna ratele, iar băncile vor avea şi ele de suferit. Va însemna blocarea sistemului centralizat de încălzire în timpul iernii şi va bloca şi sistemul de asistenţă medicală. Măsurile trebuie acompaniate de măsuri de stimulare a mediului economic real, pe care încă nu le văd", a precizat Mircea Coşea.

Potrivit acestuia, România ar fi intrat oricum în criză, şi dacă nu ar fi început criza economică mondială, "pentru că se află într-o criză structurală, care a transformat-o într-o economie de mâna a doua, poate chiar cu elemente de subdezvoltare".

"Deşi este membră a UE, ea nu corespunde parametrilor economici, nici măcar cu media europeană. Este o economie care are un viciu de fond, acela că depinde în proporţie de peste 85 la sută de importurile şi exporturile cu pieţele UE", a explicat preşedintele Fundaţiei pentru Studii de Prognoză şi Strategie Economică.

Mircea Coşea a avertizat că România poate pierde avantajele pe care le-a avut din punctul de vedere al convergenţei reale cu UE şi al intrării în zona euro, fiind în pericol să se mărească decalajul cu "nucleul de forţă al UE".

Mircea Coşea a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la un seminar organizat de SC Tetarom SA, care administrează parcurile industriale din judeţul Cluj, cu tema "Infrastructuri de afaceri, de la idee până la recunoaştere internaţională".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mircea Coşea: Măsura de reducere a pensiilor nu poate fi luată mai mult de trei luni.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mircea Coşea: Măsura de reducere a pensiilor nu poate fi luată mai mult de trei luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei