Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manevră

Poliţistul care a confiscat un microbuz vrea să restituie maşina prin intermediul soţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul poliţistului care a refuzat să restituie un microbuz proprietarului de drept, nemulţumit de despăgubirile pe care ar urma să le primească în urma unei tamponări, este departe de o rezolvare, cei doi fraţi care sunt în litigiu cu acesta reclamând acum că omul legii încearcă o manevră prin care să-i transforme din victime în infractori.

Între timp, conducerea IPJ Suceava se ţine departe de acest litigiu, aşteptând o concluzie a Parchetului local privind modul în care a înţeles să-şi facă dreptate omul legii şi soţia acestuia.

 

Toată povestea din acest caz, adusă în atenţia opiniei publice de cotidianul nostru, începe în noaptea de 10 mai 2010, când suceveanul Valeriu Ioan Nistor, aflat la volanul unei maşini VW Transporter pe bulevardul George Enescu din Suceava, în apropiere de casă, s-a izbit într-un autoturism Dacia Solenza, parcat la marginea drumului, proprietatea agentului Marian Clim, poliţist la Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Încadrat la tamponare, evenimentul rutier a dus la amendarea lui Nistor, însă problemele abia aveau să înceapă.

 

Cum s-a ajuns la un asemenea scandal

Familia Clim a dus maşina la un service autorizat unde s-a calculat că reparaţiile costă aproape 10.000 de lei, însă societatea de asigurări, după o analiză efectuată de inspectorul de daune, a stabilit că pentru refacerea Daciei sunt necesari doar 3.420 de lei. De aici a început tot scandalul, familia Clim refuzând ca maşina să le fie reparată la oricare alt service în afară de cel care a stabilit imensa sumă pentru reparaţii.

După cum o recunosc ambele părţi, Valeriu Ioan Nistor şi fratele său, Ovidiu (ultimul, proprietarul din acte al maşinii) au acceptat să dea microbuzul VW cu împrumut familiei Clim.   

Valeriu Ion Nistor spune însă că le-a dat maşina doar pentru un sfârşit de săptămână, ca datorie morală pentru că le-a distrus autoturismul şi aveau de făcut un drum în weekend, în timp ce agentul Marian Clim susţine că microbuzul i-a fost încredinţat până ce maşina sa va fi reparată.

Dincolo de acest aspect cert este însă altceva. Deşi proprietarul îşi cere insistent înapoi maşina, agentul şi soţia acestuia au refuzat restituirea, deţinând-o abuziv încă de pe 14 mai. Ei au cerut expres ca Dacia să le fie refăcută în condiţiile cerute de ei, ceea ce înseamnă că cel care a produs accidentul ar trebui să scoată bani din buzunar pentru reparaţii, deşi, conform legilor din România, această problemă este exclusiv a societăţii de asigurări.  

 

Cum încearcă agentul de poliţie să se detaşeze de acest scandal  

După publicarea materialelor din ziarul nostru şi a numeroaselor „vizite” la conducerea Poliţiei făcute de membri familiei Nistor, agentul Clim a schimbat oarecum macazul.

„Vinerea trecută, doamna Clim, însoţită de avocat, ne-a anunţat că ne restituie maşina. Au şi dus microbuzul la un service, pentru ca un specialist să-i verifice starea tehnică, şi au întocmit un act de predare a acestuia, în care însă apare doar numele ei. Eu şi fratele meu i-am încredinţat microbuzul domnului Clim, pe numele lui este făcută şi plângerea la Parchet, astfel că nu puteam accepta aşa ceva”, ne-a declarat Ovidiu Nistor.

Acesta şi fratele său, Valeriu Ioan Nistor, sunt convinşi că la mijloc este vorba de o manevră prin care totul să se întoarcă împotriva lor. Valeriu Ioan Nistor a făcut plângere penală pentru infracţiunea de abuz de încredere privindu-l pe Marian Clim, tot pe acesta l-au reclamat şi la presă, şi dacă ar accepta restituirea maşinii de la soţia acestuia s-ar putea trezi reclamat că i-a ştirbit imaginea omului legii, care poate invoca, pe baza actului de predare a maşinii, că nu a fost implicat în tot acest scandal.

 

Poliţistul nu comentează

Fraţii Nistor spun că sunt hotărâţi să meargă înainte în acest caz indiferent de ce se va mai întâmpla, urmând a cere daune pentru perioada în care maşina este deţinută de familia Clim.

După cum am mai precizat, plângerea penală vizează infracţiunea de abuz de încredere, cei doi fraţi susţinând că principalul pion în această poveste a fost agentul de poliţie, secondat de soţia sa, Gabriela Clim.

Contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere referitor la ce spun cei doi fraţi, şi în general la acest scandal care continuă, agentul Marian Clim a refuzat orice comentariu, declarându-se lezat de apariţia articolelor din presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul care a confiscat un microbuz vrea să restituie maşina prin intermediul soţiei.
 Vizualizări articol: 2119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 6 voturi
Poliţistul care a confiscat un microbuz vrea să restituie maşina prin intermediul soţiei3.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stiti zicala trimis de
(16 iun 2010, 22:31:44
dai cainelui un os si iti ia toata mana...... cam asa a reactionat domnul clim .... dai omului masina 2 zile desi nu ai nici o obligatie, si el ti-o ia de tot ....... dupa un astfel de scandal sunt sigur ca si firma de asigurari o sa se distreze ..... neplatind deloc daunele daca acesta nu acceptahappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei