Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iluzionism…

Iluzionism - acţiunea pe care o prezintă un actor de circ, scamatorie, ansamblu de procedee folosite  pentru a crea iluzia realităţii. Aceasta este una dintre definiţiile cuvântului găsite în dicţionar, care îmi place cel mai mult. Dacă te uiţi puţin mai bine, cu ce crezi că se aseamănă? Cine mai are ceva în comun cu acest cuvânt? Vă zic eu, viaţa însăşi, miile de persoane, care cresc şi care se dezvoltă intelectual. Viaţa este iluzia în sine pe care ne-o creăm când deschidem uşa şi ieşim din casă, iar actorul de circ este omul care mai mult sau mai puţin se foloseşte de un ansamblu de procedee pentru a-şi crea o identitate în faţa lumii, o iluzie a realităţii, o iluzie a propriei persoane.

Câte? Unde? Şi cea mai importanta întrebare: De ce?

Câte persoane se folosesc de iluzii, Unde îşi manifestă fiecare abilitatea, şi De ce fiecare actor de circ (om) decide să le folosească?? Deoarece ne naştem şi ne dezvoltam într-o societate în care totul începe de la propria imagine (vorbe atitudine, îmbrăcăminte) şi de la părerea celui de alături. Din cauza părerilor celor din jur, omul îşi pierde frânturi din propria identitate, îşi pierde puterea de a se arata aşa cum este de fapt, doar pentru un simplu fapt, acela de a fi plăcut şi/sau acceptat, în schimbul unor clipe şi momente plăcute în compania altora.

Cu toţii ne cufundăm adeseori în iluzii, pentru a arată ceea ce poate este departe de adevărata fire sau de propria idee.

Cum ar fi dacă am face câteva scamatorii pentru a arăta adevărata noastră valoare de necontestat, pentru că fiecare e foarte bun la ceva anume, fără a folosi modelul de lut din grădina vecinului, ca să nu devenim pe zi ce trece nişte maeştri ai iluzionismului.

Mirela Rebei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iluzionism….
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 10 voturi
Iluzionism…3.1510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte profund trimis de
(16 iun 2010, 23:18:14
foarte profund acest articol..m a zburat intr o alta era intr un alt eu..felicitari autoarei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei