Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Emoţiune cu cenzură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deocamdată se bate monedă pe faptul că e un mondial sărac în goluri. Degeaba Jabulani a mai făcut o victimă, portarul Algeriei, Chaouchi, cu o intervenţie atât de stângace încât nu poate fi pusă în întregime pe seama mingii. Care s-a mai strecurat în poartă şi după un subtil autogol danez, cu manta. La concursul pentru vuvuzeaua primei etape a mai punctat şi sârbul Kuzmanovic, cu un henţ infantil care a facilitat prima surpriză veritabilă a turneului. Iar următorul meci din grupa D este Germania-Serbia, o ciocnire aspră între Mannschaft (tot un fel de Wehrmacht!) şi partizanii sârbi. Vi se pare că exagerez şi că partida va fi disproporţionată? Indiferent de ce s-a văzut în primă fază, sârbii rup norii când sunt cu cuţitul la os. Iar o eventuală înfrângere cu nemţii i-ar trimite brusc acasă, huliţi şi nedezmeticiţi. Daca pierd, mai bine emigrează în Croaţia!

Am o vie emoţie aşteptând debutul Braziliei, pe care dumneavoastră deja l-aţi savurat când citiţi rândurile astea. Emoţia mea este însă generată de adversarii pentacampionilor, nord-coreenii. La o nedorită înfrângere la scor, oamenii ăştia ar fi socotiţi trădători la ei acasă! O greşeală, un autogol – şi se pot trezi în banca acuzaţilor la propriu. Sper să fi făcut o ispravă sau măcar să confirme sărăcia de goluri de la mondiale şi să scape doar cu un gol de la alde Robinho şi Fabiano.

Italienii au confirmat până la identificare pronosticurile pesimiste, dar asta nu înseamnă că nu vor avansa în competiţie şi nu vor fi o nucă tare. Mă întrebam dacă va dribla cineva în echipa asta şi am căpătat şi răspunsul la meciul cu Paraguay: căpitanul Cannavaro! Dacă nu-l dureau şalele, poate s-ar fi băgat în seamă şi Buffon. S-a mers totuşi cam departe cu antipatia, un post de radio italian a făcut galerie pentru paraguayeni, prilej pentru Lippi să se ia în beţe cu ziariştii la conferinţa de presă.

În încheiere, cer dreptate pentru vuvuzele. Ele nu sunt nici pe departe aşa de nocive cum sunt pe la noi... vulvuzelele! Căci, iată, aflăm că petarda secsi l-a corupt iar pe minorul Tănase, care începuse să aibă preocupări intelectuale de vârsta lui, pe mess. Lol!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emoţiune cu cenzură.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emoţiune cu cenzură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei