Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Croitoru: Salariile mici ale preşedintelui şi miniştrilor menţin ipoteza de corupţie la nivel înalt

Miercuri, 16 Iunie 2010 (13:58:16)

Salariile preşedintelui, premierului şi miniştrilor sunt extrem de mici în raport cu funcţiile pe care le ocupă şi din acest motiv se menţine ipoteza de corupţie la nivel înalt, consideră Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR

"Toată lumea se vaită de salarii, dar toată lumea recunoaşte că salariile preşedintelui, al primului ministru şi ale miniştrilor sunt extrem de mici, în raport cu funcţia pe care o presupun, şi de aceea menţinem ipoteza de corupţie la nivel înalt. De aceea nu putem avea în Guvern, nu neapărat în cel actual, oameni pregătiţi", a afirmat Croitoru, prezent la un seminar.

El consideră că, deşi există o permanentă solicitare din partea multor structuri ca "Guvernul să facă ceva" pentru a stimula economia, tot ceea ce poate face Executivul în acest moment este să menţină un cadru propice pentru investiţii.

Consilierul BNR a punctat că România, chiar şi în perioada anilor de creştere economică, aceasta a fost determinată în mare parte de fluxurile masive de capital.

O problemă pe care a evidenţiat-o Croitoru este legată de modul în care se desfăşoară dezbaterea publică în România.

"Cel puţin o parte a presei, cel puţin televiziunile, nu discută în mod imparţial recesiunea din România, nu îşi îndeplineşte rolul de bun comunicator. (...) Din această cauză, calitatea dezbaterii este foarte slabă", a afirmat oficialul BNR.

O altă problemă adusă în discuţie Croitoru se referă la sistemul public şi în special la pensionarii care s-au retras din activitate în mod fraudulos, la 40-42 de ani.

"Problema cu sistemul public, am văzut ce distorsionată este. O foarte mare parte din corpul pensionarilor este formată din persoane care s-au pensionat la 40-42 de ani. Dacă ar fi să o întreb pe doamna Andreea Paul Vass (consilier al premierului - n.r.), cel puţin 300.000 de pensionari s-au pensionat pe caz de boală, fraudulos", a spus Croitoru.

În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, Croitoru a remarcat lipsa unei reforme în adevăratul sens al cuvântului.

"Toată lumea ştie că medicii sunt prost plătiţi, dar nimeni nu acceptă o reformă în adevăratul sens al cuvântului", a mai spus oficialul BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Croitoru: Salariile mici ale preşedintelui şi miniştrilor menţin ipoteza de corupţie la nivel înalt.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Croitoru: Salariile mici ale preşedintelui şi miniştrilor menţin ipoteza de corupţie la nivel înalt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei