Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Procurorul Marius Surdu şi-a depus demisia din funcţia de şef al DNA Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie Suceava, procurorul Marius Surdu (42 de ani), cel care, în urmă cu aproximativ două luni, a fost găsit înjunghiat şi cu mai multe plăgi tăiate, în urma unei tentative de suicid, şi-a depus demisia.

Potrivit site-ului Consiliului Superior al Magistraturii, pe ordinea de zi a şedinţei de mâine a secţiei pentru procurori se va lua în discuţie eliberarea din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Suceava din cadrul DNA, prin demisie, a procurorului Marius Surdu.

Pe data de 14 mai a.c., în jurul orei 22:30, procurorul Marius Surdu a fost găsit în propriul apartament, într-o baltă de sânge, fiind la un pas de moarte.

El a fost internat de urgenţă în Spitalul Judeţean Suceava, în secţia de „Reanimare”, secţie care, de altfel, a devenit o adevărată fortăreaţă, doar câteva persoane având permis accesul în interior.

La început, pentru a-i proteja imaginea şi cariera procurorului Surdu, a fost lansată pe piaţă varianta potrivit căreia şeful DNA Suceava a suferit un accident casnic, scenariul fiind că magistratul a alunecat şi a căzut singur în cuţit.

S-a renunţat la această variantă, după câteva zile în care mass-media a vorbit despre multiplele plăgi suferite de procurorul şef al structurilor anticorupţie de la Suceava şi a dat ca sigură tentativa de sinucidere a acestuia.

Deşi reprezentanţii Spitalului Judeţean Suceava vorbeau de o singură plagă suferită de Marius Surdu, medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, unde pacientul VIP a fost transferat, pe 17 mai a.c., cu un elicopter SMURD, au confirmat faptul că magistratul avea aproximativ şase-şapte plăgi în zona toracică şi abdominală.

Surse medicale au confirmat şi informaţia potrivit căreia procurorul Surdu avea plăgi tăiate şi la nivelul încheieturilor mâinilor.

 

Dosarul Surdu nu a fost încă finalizat

Ancheta în cazul Marius Surdu a fost preluată încă de la început de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, dosarul fiind repartizat unui procuror criminalist şi înregistrat ca vătămare corporală cu autori necunoscuţi.

Procurorul de caz, am aflat, ieri, de la reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, nu a dat încă o soluţie în dosar, însă mai mult ca sigur aceasta va fi de neîncepere a urmării penale, concluzia fiind aceea că nu a fost o agresiune.

Presupunând că anchetatorii ar cunoaşte motivele care au dus la acest gest inexplicabil al procurorului Surdu, cu siguranţă că acestea nu se vor regăsi în nici un document oficial.

 

La 42 de ani, un CV impresionant

Marius Adrian Surdu a preluat şefia Serviciului Teritorial Suceava al DNA în noiembrie 2008, după ce, înainte, a condus structura similară de la Bucureşti.

Ca experienţă profesională, magistratul sucevean are în spate ani buni de muncă în cadrul Ministerului Public.

Începând cu 31 mai 2001, Surdu a fost numit în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, post pe care l-a ocupat până la plecarea la Bucureşti, la fostul Parchet Naţional Anticorupţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul Marius Surdu şi-a depus demisia din funcţia de şef al DNA Suceava.
 Vizualizări articol: 3963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 14 voturi
Procurorul Marius Surdu şi-a depus demisia din funcţia de şef al DNA Suceava2.7514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei