Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O bucată de aproximativ o sută de metri din faleza staţiunii Eforie Sud s-a prăbuşit

Miercuri, 16 Iunie 2010 (13:56:23)

O bucată de aproximativ o sută de metri din faleza staţiunii Eforie Sud s-a prăbuşit, cel mai probabil din cauza infiltraţiilor de apă din sol, iar pentru că şi şoseaua este în pericol accesul în zonă a fost interzis până la consolidarea falezelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul localităţii Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a declarat că alunecarea de teren s-a produs în urmă cu câteva zile, în zona de sud a staţiunii, zeci de tone de pământ prăbuşindu-se spre plajă, fără să se înregistreze victime.

Potrivit autorităţilor locale, prăbuşirea falezei a fost determinată de infiltraţii la conductele de transport apă potabilă aflate în apropiere, dar şi de fragilitatea falezelor, fiind înregistrate de-a lungul timpului, atât în Eforie Sud cât şi în Eforie Nord, alunecări de teren similare, în prezent Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral (ABADL) făcând lucrări de reabilitare cu fonduri de la bugetul de stat.

Responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, a precizat că în zona respectivă se lucrează încă din 2009, dar, pentru că fondurile de refacere a falezei sunt asigurate de la bugetul de stat, lucrările sunt realizate în funcţie de cum ajung aceste fonduri.

"Licitaţia pentru firma care se ocupă de reamenajarea falezelor din Eforie a fost organizată încă din 2007, iar lucrările propriu zise au început de anul trecut. Situaţia este mai veche, de aproximativ zece ani, fiind vorba despre un proces natural. Noi încercăm acum să consolidăm aceste faleze, dar banii pentru refacere vin de la bugetul de stat, iar lucrările sunt executate doar în regim de urgenţă, acolo unde situaţia este critică", a spus Cătălin Anton.

Pentru că şi şoseaua de pe marginea falezei este în pericol, în cazul în care şi alte bucăţi din mal s-ar prăbuşi, Primăria a interzis accesul în zonă până la consolidarea falezelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bucată de aproximativ o sută de metri din faleza staţiunii Eforie Sud s-a prăbuşit.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O bucată de aproximativ o sută de metri din faleza staţiunii Eforie Sud s-a prăbuşit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei