Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control

Dosar penal la o balastieră care funcţiona ilegal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune de control în care au fost implicaţi poliţişti şi inspectori de la „Apele Române” şi care a vizat modul în care îşi desfăşoară activitatea balastierele a dus la întocmirea unui dosar penal, după ce s-a constatat că una dintre unităţi, aparţinând de SC Test Prima SRL, funcţiona fără autorizaţie tocmai din 2007.

Controlul s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, pe 11 şi 12 iunie. Echipele de control, formate din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi inspectori ai Serviciului Inspecţia Teritorială a Apelor din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” Bacău au verificat şapte societăţi comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea şi sortarea agregatelor minerale, pe cursul râului Moldova.

Ajungând la o balastieră de pe raza comunei Bilca, punct de lucru al societăţii amintite, echipa de control a constatat că staţia de preparare betoane era în funcţiune, cu toate că autorizaţia de gospodărire a apelor emisă pentru acest utilaj expirase în ultima zi din 2007 şi nu mai fusese reînnoită.

La aceeaşi societate, s-a constatat că şi staţia de sortare a agregatelor minerale nu mai este autorizată, însă referitor la acest aspect nu s-a putut reţine vreo infracţiune, deoarece în momentul verificării nu funcţiona.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, în baza Legii 107/1996, Legea Apelor, reprezentantul societăţii riscând amendă sau închisoare pentru că şi-a continuat activitatea după pierderea drepturilor obţinute în baza legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal la o balastieră care funcţiona ilegal.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Dosar penal la o balastieră care funcţiona ilegal3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incercati si la altii trimis de
(16 iun 2010, 14:42:57
pana la bilca va puteati opri la darmanesti, milisauti, sau vicovu de jos....ca peste tot se exploateaza fara acte si se face evaziune, cu stirea domnilor de la ape si resurse minerale. au salarii de 7-8 milioane de lei si case/masini de zeci de mii de euro......primarul din vicovu de jos e un fel de sef peste albia raului suceava......
2.   Banul e la putere trimis de
(16 iun 2010, 15:34:32
e de laudat actiunea de control. realitatea impune insa generalizarea acestora, pe toate raurile, indiferent de cine e aministrator sau la ce partid cotizeaza. inka se mai scot bani frumosi (negrii) din exploatare de balastru. pacat ce ne distrug malurile si terenul agricol limitrof. daca cei responsabili, de la ape si mediu si-ar face datoria, s-ar strange si mai multi bani, si nu ar fi pline de gunoaie gropile exploatate si neastupate din anii anteriori....solicitam sprijinul autoritatilor, luati masuri cu adevarat eficiente, nu doar pentru ziare
probabil ca administratorul de la test prima a deranjat pe cineva sau nu a cotizat (o fi zis ceva copilul, sau a injurat, vorba lui superbase cand a lovit copilul din celebrul clip electoral)
3.   Bani negrii trimis de
(16 iun 2010, 19:39:53
profitul din balast si fabricarea cimentului se distribuie catre toti actorii de de piata, administratori, politicieni, muncitori platiti la negru, inspectorii de la s.g.a. si de la resurse minerale, protectia mediului, garda de mediu iar primarii din localitatile cu activitate sustinuta de extractie, de la liteni pana la granita cu ucraina, sunt un fel de serifi si nu misca nimic in balastiere fara acordul lor. ne intrebam de ce se taie salariile, pentru ca evaziunea e de ordinul milioanelor de eurom insa nimeni nu ia taurul de coarne. cand o sa vina inundatiile din nou, vara asta, va fi prea tarziu.
4.   Completare trimis de
(16 iun 2010, 19:45:56
se vor rupe poduri rutiere, drumuri, diguri,case...........iar balastul dat de pomana pe ulitele satului, pe obrazul lui domn primar, ca sa ti ia ochiul si sa nu comenteze cei nemultumiti, se va intoarce acolo unde ii e locul, adica in albia raurilor, va ramane in urma aceeasi tristete si nepasare a institutiilor care ne inconjoara de ani buni incoace...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei