Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Guvernul să prezinte până în iulie o rectificare bugetară, să vedem cum atinge deficitul

Miercuri, 16 Iunie 2010 (19:52:21)

Coordonatorul comisiilor de specialitate PNL, Varujan Vosganian, a solicitat Guvernului, miercuri, ca până la începutului lunii iulie să prezinte o rectificare bugetară care să arate viziunea Executivului în ceea ce priveşte execuţia bugetară pe acest an, atingerea deficitului de 6,8%.

"A doua decizie importantă pe care au prezentat-o Comisia de buget şi comisia economică este consecinţa evaluărilor noastre potrivit cărora pe actuala execuţie bugetară deficitul va fi între 10% şi 11% din PIB, măsurile din pachetul prezentat prin angajarea răspunderii sunt şi ineficiente şi insuficiente. Solicităm Guvernului ca până la începutului lunii iulie să prezinte o rectificare bugetară astfel încât să putem afla care e viziunea Guvernului în ceea ce priveşte execuţia bugetară pe acest an", a susţinut Varujan Vosganian.

El a subliniat că rectificarea bugetară trebuie să arate "în ce mod Guvernul vede atingerea deficitului de 6,8%", prevenind Guvernul că deja la cinci luni s-a depăşit 50% din acest deficit bugetar", şi a precizat că nu a înţeles din declaraţiile premierului şi ministrului Finanţelor, "cum va fi evitată creşterea datoriei publice până la 50 miliarde de euro şi în ce mod vor fi atraşi aceşti bani de pe pieţele financiare".

"Nu am înţeles, de asemenea, în ce mod se compatibilizează declaraţiile Guvernului care spune că vor fi primiţi integral banii de la FMI şi declaraţiile delegaţiei FMI care a spus că banii vor merge la Banca Naţională şi că nu se va repeta experienţa din trecut în care sumele care au fost date de FMI vor fi direcţionate către acoperirea deficitului bugetar", a spus liberalul.

În plus, liberalul a ţinut să puncteze că "în ultima vreme Guvernul şi preşedintele Băsescu au avut numeroase declaraţii care sunt în contradicţie cu cele ale FMI".

"Atrag din nou atenţia asupra faptului că sperietoarea FMI, anume propunerea FMI privind creşterea de impozite şi reducerea cu 20% a salariilor, e o informaţie care nu se verifică, şi dacă nu avem din partea FMI o confirmare ca aceasta fost propunerea vom trece această declaraţie a preşedintelui Băsescu şi preluată de primul-ministru Boc ca încă una dintre manipulări, o sperioetore înfăţişată românilor pentru a înghiţi găluşca amară a a pachetului de măsuri", a spus liderul PNL.

Pe de altă parte, Vosganian a anunţat că liberalii vor lansa public, săptămâna viitoare, programul liberal "Noua Economie".

"În timpul Congresului am prezentat o platformă care a fost bază de discuţii. Ea s-a materializat într-un program liberal care se cheamă "Noua Economie" şi porneşte de la patru obiective. Primul este reforma marilor sisteme publice - sistemul de educaţie, de sănătate şi de protecţie socială. (...) Al doilea obiectiv - o nouă administraţie, apoi o nouă politică industrială şi o nouă politică agricolă", a spus Vosganian, adăugând că mesajul PNL e direcţionat în primul rând către economie urmând ca celelalte, consolidarea fiscal-bugetară, protecţia socială - să fie consecinţa acestora.

El a mai spus că în 2010 "capitalul românesc este supus celor mai mari încercări din 1990 încoace". "Dacă în ce priveşte structura capitalului din economia privată peste 90% aparţine capitalului străin, în ceea ce priveşte falimentele, peste 90% ele revin capitalului românesc. E nevoie de o măsură foarte rapidă de susţinere a capitalului românesc cu toate consecinţele în plan social", a mai spus Vosganian, conchizând că "PNL ia foarte în seios declaraţia lui Crin Antonescu potrivit căreia asumăm ideea de a reveni la guvernarea României".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Guvernul să prezinte până în iulie o rectificare bugetară, să vedem cum atinge deficitul.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Guvernul să prezinte până în iulie o rectificare bugetară, să vedem cum atinge deficitul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei