Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Dacă sunt baron fiindcă îi apăr pe oamenii care au muncit cinstit, sunt mândru că sunt baron

Vineri, 11 Iunie 2010 (18:35:46)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Bistriţa, că, dacă a-i apăra pe militarii, magistraţii sau diplomaţii care au muncit cinstit o viaţă întreagă înseamnă să fii "baron al pensiilor nesimţite sau de lux", atunci este mândru că este baron, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"L-am auzit pe Boc că eu sunt baronul pensiilor de lux sau al pensiilor nesimţite, nu am înţeles exact. Mă uimeşte ce prostii poate să spună, după ce m-a numit procuror comunist, când eu aveam doar 17 ani. Nu mi-e foarte clar dacă sunt pensionar sau baron. Da, considerăm neconstituţional şi o nesimţire din partea lui Boc să taie pensiile militarilor", a declarat Ponta.

El a reamintit că, în România, militarii au fost scoşi la pensie la 45 de ani fiindcă a fost o condiţie a NATO.

"Am scos militari la pensie la 45 de ani nu pentru că au vrut ei, că sunt nesimţiţi, cum îi face Boc, ci pentru că a fost o condiţie a NATO. E o mare nesimţire să taie pensiilor poliţiştilor sau ale diplomaţilor, ale judecătorilor. Nu vorbesc de generali sau alţii de la Bucureşti, ci de poliţiştii care ne apără. Nu ni se pare decât o nesimţire să taie pensiile diplomaţilor pe care ne supărăm de cum ne reprezintă în străinătate. Boc, cel mai zburător politician al României, a decis să taie pensiile piloţilor. Sunt vreo 60 în România, în mâna cărora ne punem viaţa. Pe aceia îi facem nesimţiţi. Dacă sunt baron fiindcă îi apăr pe aceşti oameni, sunt mândru că sunt baron şi-i apăr pe toţi cei care au muncit în această ţară. Dacă sunt oameni care nu au muncit, Poliţia domnului Blaga şi procuratura domnului Băsescu să-i dovedească şi să-i trimită în instanţă", a declarat Ponta.

El a spus că a-i numi pe toţi judecătorii, toţi militarii "nesimţiţi" şi pe toţi medicii şi profesorii din această ţară "cancerul societăţii româneşti" este "o nesimţire din partea lui Emil Boc".

Victor Ponta participă la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Bistriţa-Năsăud.

Intenţia PSD de a contesta la Curtea Constituţională legea care prevede eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, denotă că liderul PSD, Victor Ponta, îşi reconfirmă statutul de "baron al pensiilor de lux", afirmă premierul Boc.

"Constat că Victor Ponta îşi reconfirmă statutul de «baron al pensiilor de lux», prin intenţia PSD de a contesta la Curtea Constituţională legea care prevede eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, asupra căreia Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului. Prin atacarea legii la Curtea Constituţională a României, Victor Ponta doreşte să blocheze intrarea în vigoare a acestui proiect de lege şi, prin urmare, să fie menţinute pensiile de lux, inclusiv cele ale parlamentarilor", afirmă premierul Emil Boc, într-o declaraţie transmisă de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Dacă sunt baron fiindcă îi apăr pe oamenii care au muncit cinstit, sunt mândru că sunt baron.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Dacă sunt baron fiindcă îi apăr pe oamenii care au muncit cinstit, sunt mândru că sunt baron0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei