Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pariez pe Mona Muscă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei care visează să se îmbogăţească trebuie să îndeplinească o condiţie de bază: să se afle la locul potrivit, în momentul nimerit. A fi la locul potrivit, în momentul nimerit, e unica pretenţie a averilor colosale, înainte de a se îndrepta, cuminte ca cirezile de văcuţe bălţate, spre vistieriile celor care le sunt sortiţi.

Candidaţii la clasamentele „Forbes” trebuie să se afle în Vestul Sălbatic pe timpul „Goanei după aur”, trebuie să dea târcoale Havanei când cererea de trabuce cubaneze impune contrabanda, trebuie să se găsească în România, când pică de la înălţime regimul Ceauşescu şi graniţele se deschid, spre o profitabilă bişniţă constând în rulmenţi, pânze domestice de traforaj şi prostituate cu destinaţia Turcia. Că veni vorba, câţi miliardari actuali nu-şi datorează propăşirea acelui suav negoţ româno-turc, din 1990, cu rulmenţi de Bârlad, pânze domestice de traforaj din Lugoj şi domnişoare de pe toată întinderea ţării ?!

Am spus toate astea doar pentru a arăta cât de dezamăgit sunt – ca un român căruia îi place să stea deoparte şi să observe – că una dintre cele mai sclipitoare surse de înavuţire ale acestor ultimi ani a rămas neexploatată ! Nu avem probabil genă de miliardari de explozie, asta tre’ să fie ! Ideile de îmbogăţire plutesc în jurul nostru, ca nişte roiuri de fluturi suavi, dar cine să le vadă aripile poleite cu aur...

Aşa a fost ideea unei căsuţe de pariuri, dar nu a unei căsuţe de pariuri oarecare, ci a unei căsuţe neconvenţionale, unde să pariem pe cetăţenii X şi Y, dacă au fost ori nu turnători la Secu, dacă şi-au aflat ori ba în cârd cu poliţia politică. Ce sume colosale s-ar fi strâns în joc ! Ce mediatizare, ce câştiguri uriaşe, aşteptându-şi – precum miresele – hărăziţii !

De exemplu, mă ia cu ameţeli doar închipuindu-mi averea şi gloria ce îl păşteau pe inspiratul, pe genialul care ar fi pariat pe Mona Muscă. Asta ar fi fost ca şi cum la un meci de fotbal dintre Internazionale Milano şi Steaua Bucale ar paria cineva pe echipa păstorită de omul cu oile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pariez pe Mona Muscă.
 Vizualizări articol: 1042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pariez pe Mona Muscă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei