Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme penale

Şeful Vămii Siret a luat şpagă parfumuri de 101 euro şi o ladă de whisky

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Biroului Vamal Siret, Radu Cazacincu, a fost trimis în judecată de Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă. Alături de el, în sala de judecată a Tribunalului Suceava va ajunge şi un şef de tură de la Biroul Vamal Siret, Mihai Viorel Lohaza, care este acuzat de comiterea a două infracţiuni de abuz în serviciu şi de cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA Suceava, pe 27 mai 2008, Radu Cazacincu „a pretins şi primit de la lucrătorul vamal Lohaza Mihai Viorel produse cosmetice în valoare de 101 euro şi o ladă de whisky în valoare de 66 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi în scopul nesancţionării disciplinare a acestuia”.

 

Cum „vămuia” Lohaza anumite maşini

Totul a plecat de la un control de rutină al poliţiştilor de frontieră de la Siret. Pe 29 mai 2007, aceştia au oprit în trafic o maşină în care se aflau trei persoane, respectiv Hanna Toderika, Serhey Toderika şi Cristina Agratina. La controlul efectuat în interiorul maşinii s-au descoperit aproximativ 80 de pompe electrice şi câteva drujbe a căror valoare totală depăşea plafonul legal. Mai exact, în maşină erau bunuri în valoare de 1.532 de euro, pentru care nu s-au plătit taxele vamale aferente, ceea ce a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma de 1.029 de lei.

În urma verificărilor s-a stabilit că responsabil este inspectorul vamal Mihai Viorel Lohaza, de serviciu la acea dată în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Ca urmare, Lohaza a fost sancţionat disciplinar, fiind mutat pentru o perioadă de trei luni la Biroul Vamal Dorneşti.

Întors la Siret, Lohaza a revenit şi la vechile obiceiuri. Aşa se face că pe 24 mai 2008 a recidivat. Deşi a controlat „amănunţit” un autoturism înmatriculat în Ucraina şi condus de Georgii Kozachuk, pe traseu, la un control al Poliţiei de Frontieră s-a descoperit altceva. În maşină se aflau cafea, ţigări şi produse alimentare în valoare de 2.698 de lei, pentru care trebuiau achitate taxe vamale în valoare de 1.388 de lei.

Pentru că era recidivist, Mihai Viorel Lohaza a încercat să scape de o sancţiune mai drastică, aşa că a apelat la Radu Cazacincu, căruia i-a cerut să-şi pună în aplicare pârghiile de cunoştinţe şi relaţii în vederea muşamalizării cazului. Ce nu ştiau cei doi era că telefoanele le-au fost monitorizate, iar ceea ce au discutat a ajuns pe mesele procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie Suceava.

 

Cazacincu va fi suspendat din funcţia de şef al Vămii Siret

În cursul zilei de ieri am luat legătura şi cu Radu Cazacincu pentru a afla punctul său de vedere vizavi de trimiterea în judecată. „Nu mi s-a adus la cunoştinţă nimic, deci nu am ce să comentez. Ulterior, mai discutăm”, a declarat Radu Cazacincu.

Nici la Iaşi, conducerea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni nu era la curent cu finalizarea cercetărilor în cazul şefului Biroului Vamal Siret şi nici că procurorii au înaintat deja rechizitoriul instanţei de judecată.

„Noi nu am primit încă nimic oficial. Dacă domnul Cazacincu a fost trimis în judecată, procedura prevede suspendarea sa din funcţie, iar atribuţiile vor fi preluate de o altă persoană”, a declarat Elena Cotea, purtător de cuvânt al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Vămii Siret a luat şpagă parfumuri de 101 euro şi o ladă de whisky.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Şeful Vămii Siret a luat şpagă parfumuri de 101 euro şi o ladă de whisky3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce???? trimis de
(11 iun 2010, 14:46:03
De ce tot ne cacam pe noi?? suntem o tara de corupti de la primul om in stat (base) pana la ultimul gunoier.. asta ca sa nu generalizez mai exista si o minoritate.... f putini..sad asa ca.... ne meritam soara..
2.   ACEASTA E ROMANIA !!!!!!! trimis de
(11 iun 2010, 20:25:09
auzi ce mare spaga ??????? ..parfumuri de 100 de euro si o " LADA " de whisichi de 66 euro. eu am trecut prin bulgaria si mi-a luat asa scurt 100 de euro politia pt. ca asa au vrut muschii lor . spahile de milioane de euro din adjudecarea lucrarilor europene , din achizitii, din publicitate..etc .nu le vede nimeni ???? dosarul lui ritzi pitzi s-a dat in judecare ??????. RUSINE Doru Cazacincu e un barbat adevarat ! Vor fi demontate aceste facaturi.
3.   Presa de rahat trimis de
(12 iun 2010, 00:28:55
al drakului mai sunteti si voi astia din presa .... in loc sa scoateti la iveala in ziare sutele de milioane de euro obtinute fraudulos ne expuneti vrajeala de 2 bani cu prejudicii de 1000 lei .... rusine sa va fie si lasati circu
4.   Vinovatia trimis de
(12 iun 2010, 09:24:32
Vinovatia este aceiasi , fiecare fura sau ia spaga la nivelul la care este, ministrul o va face la nivelul sau ,gunoierul va lua si el o matura sau o grebla sau va matura curtea unui privat in timpul programului. Toti avem aceiasi vina ne meritam soarta .
Cei care luati apararea sigur aveti relatii de contrabanda si va deranjeaza ca vi se strica afacerea, foarte bine sa vi se strice. Intreb si eu, pe vanzatorii de tigari din piata mica nu-i intreaba nimeni de 20 de ani de unde au tigarile? Pana si copii ii cunosc pe numai politia, fiscul etc nu-i cunoaste. Ce spaga dau pentru a fi lasti in pace? Si mai ai curajul sa spui ca este un barbat adevarat, te inseli este este un excroc si un bisnitar mizerabil. Daca ati fi afectati voi ce ati mai sari in sus, ca nu se mai poate trai. Da! Nu mai puteti trai voi cu castigurile voastre ilegale.Nu mai poti trece prin fata bazaristilor de fuduli ce sunt de aroganta lor. Banii castigati fara munca deformeaza omenia .
5.   Niste hoti trimis de
(12 iun 2010, 21:01:45
Ei asta-i buna,la cat trafic de tigari a facut si mai face functionarul asta public Lohaza v-au trebuit atatia ani sa dovediti ca a dat o lada de wiskey?Din dosarul amantei blonde cu mil de euro o scapat,ca nu l-o dat in gat blonda ca doar o intretzine,ce masini?ce case?ce toale?ce figuri pe ea,toate pe banii functionarului vostru prapadit ce l-ati prins cu o lada de wiskey ce-o dadea la sefu ca doar i-o cerut-o!!!!!Lasati-ne cu prostiile!!!!!!!!!!Daca-s vinovati ce mai cauta in vama?????ori legea-i numa pentru altii astia care cara la procurori nu s-aplica!!!Il scoate procuroru Kazac cum i-o scos si amanta aia plina de fitze!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei