Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Intenţia PSD de a contesta legea pensiilor reconfirmă că Ponta este "baronul pensiilor de lux"

Vineri, 11 Iunie 2010 (15:41:25)

Intenţia PSD de a contesta la Curtea Constituţională legea care prevede eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, denotă că liderul PSD, Victor Ponta, îşi reconfirmă statutul de "baron al pensiilor de lux", afirmă premierul Boc.

"Constat că Victor Ponta îşi reconfirmă statutul de «baron al pensiilor de lux», prin intenţia PSD de a contesta la Curtea Constituţională legea care prevede eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, asupra căreia Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului. Prin atacarea legii la Curtea Constituţională a României, Victor Ponta doreşte să blocheze intrarea în vigoare a acestui proiect de lege şi, prin urmare, să fie menţinute pensiile de lux, inclusiv cele ale parlamentarilor", afirmă premierul Emil Boc, într-o declaraţie transmisă de Guvern.

El apreciază că acţiunea PSD demonstrează "populismul şi duplicitatea" lui Victor Ponta care în faţa camerelor de luat vederi deplânge soarta pensionarilor obişnuiţi, dar în schimb, "ţine sub aripa ocrotitoare" pensiile de lux, prin amânarea publicării şi intrării în vigoare a legii care vizează recalcularea pensiilor speciale.

"În desele emisiuni televizate, care l-au transformat, după cum însuşi spune «într-un sclav al apariţiilor media», Victor Ponta atinge apogeul retoricii populiste, incriminând reducerea pensiilor oamenilor obişnuiţi, în timp ce nu suflă o vorbă despre faptul că pledează cauza pensiilor de lux. Aventurile «Baronului pensiilor de lux» la Curtea Constituţională nu vor face decât să amâne aplicarea unei legi drepte. Îi reamintesc domnului Ponta că numai din recalcularea a 8.236 de pensii de lux se pot plăti, într-o lună, 60.000 de pensii medii în România. Vă cer responsabilitate, domnule Ponta, în acest moment în care se poate face dreptate faţă de cei care au pensii doar pe baza contribuţiei la bugetul de pensii", declară şeful Guvernului.

În declaraţia transmisă de Executiv se mai arată că Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor nu are niciun fel de prevederi referitoare la diminuarea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, ci vizează eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, precum şi reanalizarea pensiilor de invaliditate în termen de un an.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că social-democraţii vor ataca, luni, la Curtea Constituţională, legea de recalculare a pensiilor pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

El a arătat că termenul procedural de adoptare a legii pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea va expira luni, când se va face şi anunţul oficial în plenul Parlamentului, dar a precizat că tot luni PSD va contesta legea respctivă la Curtea Constituţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Intenţia PSD de a contesta legea pensiilor reconfirmă că Ponta este "baronul pensiilor de lux".
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Intenţia PSD de a contesta legea pensiilor reconfirmă că Ponta este "baronul pensiilor de lux"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei