Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răsfăţ şi îngrijire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că vara îşi face deja simţită prezenţa, pregătiţi-vă să arătaţi superb răsfăţându-vă la dumneavoastră acasă cu tratamente de îngrijire „furate” de la profesionişti.

Ritualul de îngrijire şi frumuseţe din timpul sezonului cald trebuie extins mai mult decât în alte anotimpuri, pentru că factorii externi pot afecta aspectul şi tonusul mai mult decât v-aţi putea închipui. Primul dintre efectele care se fac simţite odată cu venirea valului de căldură îl reprezintă scăderea tonusului. Puterea soarelui vă dă o senzaţie destul de neplăcută de moleşeală, care vă taie pofta de viaţă şi de muncă, făcându-vă să vă doriţi doar să leneviţi pe o plajă, la malul mării. Din cauza căldurii, nivelul de energie se diminuează, randamentul scade şi el, pielea şi întregul organism se deshidratează, iar acestea sunt doar câteva dintre efectele temperaturilor ridicate.

 

Masaj facial revitalizant

Pentru a vă reveni din starea de letargie provocată de căldură, primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să vă refaceţi energia printr-un tratament revitalizant al feţei şi al ochilor. Vestea bună este că pentru asta nu trebuie să mergeţi neapărat la un cosmetician priceput. În general, orice tratament facial presupune şi un masaj facial, menit să stimuleze fluxul sanguin şi să deschidă porii, pentru a potenţa efectul produselor de îngrijire. Puteţi face un astfel de masaj chiar la dumneavoastră acasă şi fără prea mari eforturi. Veţi avea nevoie de câteva boabe de struguri (albi sau roşii) - conţin glucoză hidratantă şi antioxidanţi puternici care combat acţiunea radicalilor liberi ce pot afecta structura pielii. Iată cum trebuie să procedaţi. Faceţi un duş cu apă călduţă, pentru ca pielea să se înmoaie şi porii să se deschidă. Tăiaţi apoi boabele de struguri pe jumătate şi îndepărtaţi seminţele. Masaţi-vă faţa cu partea plată a boabelor de struguri, începând operaţiunea la rădăcina nasului, între sprâncene, şi continuând spre tâmple. Masaţi apoi fruntea şi nasul şi terminaţi masajul pe obraji şi pe pomeţi.

 

Exfoliere pentru o piele luminoasă

Nu doar tenul are nevoie de luminozitate, ci şi întreaga piele, care trebuie să radieze de sănătate şi frumuseţe. Pentru ca aceasta să capete o luminozitate specială este nevoie să fie exfoliată periodic. Experţii spun însă că, pentru ca gomajul să fie eficient, tehnicile cu care acesta se realizează trebuie să fie făcute la nivel fizic şi chimic. Granulele pe care le conţin, în general, produsele de gomaj sunt eficiente pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe piele, însă pentru ca aceste granule să se dizolve şi să fie absorbite complet, produsul de exfoliere trebuie să conţină un compus chimic - de exemplu, acid lactic sau glicolic. Prin urmare, atunci când cumpăraţi produse de gomaj, căutaţi-le pe acelea care conţin una dintre aceste substanţe. În plus, atunci când vă exfoliaţi tenul, nu faceţi greşeala de a aplica pur şi simplu loţiunea: masaţi întreaga faţă, cu mişcări circulare şi delicate, timp de cel puţin un minut.

 

Citricele, ideale pentru îngrijirea picioarelor

Îngrijirea picioarelor este foarte importantă în timpul verii. În sezonul rece, pielea fină a picioarelor a fost protejată de factorii externi graţie şosetelor, dresurilor şi încălţămintei închise. Fără îndoială, pedichiura trebuie să fie impecabilă, însă nu doar unghiile au nevoie de îngrijire delicată. Din cauza faptului că este foarte expusă în timpul verii, pielea de pe talpă şi călcâie are tendinţa de a se întări, formând inesteticele bătături. Din fericire, puteţi scăpa foarte uşor şi rapid de ele. Puneţi într-un lighean zeamă de lămâie, suc de grepfrut ori suc de portocală (sau chiar o combinaţie din toate trei) şi diluaţi cu o parte egală de apă călduţă. După cinci minute, frecaţi bine călcâiele şi talpa cu ajutorul unei pietre ponce şi masaţi gambele cu un produs de exfoliere pentru corp, de preferat pe bază de zahăr. Clătiţi foarte bine şi apoi aplicaţi pe picioare o loţiune hidratantă.

 

Atenţie la gomaj!

Un sfat important pe care îl oferă specialiştii este ca gomajul să fie efectuat cu produse adaptate nevoilor pielii. Tenul trebuie să fie exfoliat cu ajutorul unor loţiuni speciale, mai delicate, în timp ce corpul trebuie supus unui gomaj efectuat cu produse mai abrazive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răsfăţ şi îngrijire.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Răsfăţ şi îngrijire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei