Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Termenul de dezbatere a moţiunii a fost strict calculat tocmai pentru a proteja opoziţia

Vineri, 11 Iunie 2010 (18:35:02)

Partidele parlamentare trebuie să respecte termenul constituţional privind dezbaterea moţiunii de cenzură, termen care a fost stabilit la fix trei zile tocmai pentru a proteja opoziţia de un eventual abuz al puterii prin amânarea acestei dezbateri, a declarat, vineri, liderul PDL, premierul Emil Boc

El a arătat că textul constituţional prevede că o moţiune de cenzură trebuie dezbătută într-un termen fix de trei zile de la data la care a fost prezentată în plen, "nu de minimum sau de cel puţin trei zile", şi a susţinut că, la momentul elaborării Constituţiei, termenul a fost astfel calculat tocmai pentru a proteja opoziţia de o eventuală intenţie a partidului de guvernământ de a amâna nelimitat data dezbaterii moţiunii.

"Guvernul se prezintă atunci când este solicitat. Termenul din Constituţie ar trebui însă respectat", a adăugat Boc.

El a evitat să răspundă la întrebarea presei dacă săptămâna viitoare, în cazul în care opoziţia va ataca la Curtea Constituţională proiectele promovate de Guvern prin angajarea răspunderii, va susţine că aceste demers la Curte este neconstituţional atât timp cât termenul de dezbatere a moţiunii nu a fost respectat.

Joi, premierul Emil Boc a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul este pregătit să se prezinte oricând la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar că "ar fi bine" ca această dezbatere să fie organizată sâmbătă, precizând totodată că procedura este clar stabilită în Constituţie.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, anunţă, într-o scrisoare adresată vicepreşedintelui Senatului, Anca Boagiu, că a convocat şedinţa BP al Senatului pentru luni, la ora 13.00, menţionând că a înţeles din scrisoarea PDL de vineri că nu există interes pentru întâlnirea de sâmbătă anunţată de el.

Anterior, grupul PDL din Senat îi solicitase, vineri, printr-o scrisoare, lui Mircea Geoană să convoace Biroul permanent al acestei Camere. Traian Igaş, lider al senatorilor PDL a precizat că preşedintele Senatului n-a făcut o invitaţie către toţi membrii Biroului permanent şi a tuturor liderilor partidelor politice, cu excepţia PDL şi UNPR.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului, joi, o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, în condiţiile în care data decisă de Parlament în acest sens este 15 iunie. Şeful statului a invocat prevederi constituţionale potrivit cărora moţiunile de cenzură se dezbat după trei zile de la prezentarea în plen.

Geoană a declarat, ulterior, că cererea preşedintelui nu este justificată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, s-a declarat surpinsă de declaraţia preşedintele Senatului, care a refuzat convocarea Birourilor Permanente, menţionând că, prin decizia lui Geoană, nu se vor convoca Birouri reunite vineri, iar moţiunea va fi votată marţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Termenul de dezbatere a moţiunii a fost strict calculat tocmai pentru a proteja opoziţia.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Termenul de dezbatere a moţiunii a fost strict calculat tocmai pentru a proteja opoziţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nesimtire trimis de
(12 iun 2010, 23:33:41
mai tupeul sa mai casti gura,nemernicule,incompetentul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei