Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În boxa acuzaţilor

Proprietarul câinilor ucigaşi de la Liteni, la judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Proprietarul câinilor ucigaşi de la Rotunda –Liteni, care de la începutul acestui an au mutilat două femei şi au omorât un bătrân, a fost trimis în judecată, se arată într-un comunicat de presă, remis ieri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Costel Onorel Apetrechioaie (38 de ani) a fost dat pe mâna judecătorilor pentru că nu a luat măsuri de prevenire a atacului câinilor săi, metişi de pitbull, din categoria câinilor periculoşi – de luptă şi de atac.

 

Traume psihice, după ce-a fost sfâşiată de câini 

În dosarul trimis instanţei de judecată, procurorii îl acuză pe Apetrechioaie că se face vinovat, indirect, de moartea bătrânului şi de rănile provocate uneia dintre cele două femei de  patrupedele care-i păzeau iazul luat în concesiune pe raza satului Rotunda, proprietate care nu era împrejmuită.

La 14 septembrie 2009, Maria J., avocată, se deplasa pe un drum de ţarnă dintre Rotunda spre ferma Cioroi, pe malul stâng al râului Şomuzul Mic.

În momentul în care a ajuns în dreptul iazului cu peşte situat pe celălalt mal al râului, patru dintre câinii lui Apetrechioaie au traversat râul şi au atacat-o.

Femeia a scăpat cu greu din colţii câinilor, fiind internată la spital cu diagnosticul  „plăgi muşcate câini, braţ stâng, picior drept, ureche dreaptă”.

După două săptămâni în secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Suceava, victima a fost transferată în secţia de Psihiatrie a aceleiaşi unităţi medicale.

Potrivit anchetatorilor, în urma traumei cauzate de la atacul din 14 septembrie 2009, Maria J. a suferit o „tulburare psihotică acută, tulburare a personalităţii tip irascibil emoţional”.

„Serviciul de Medicină Legală Suceava a concluzionat că partea vătămată a suferit plăgi muşcate multiple, dispersate pe întreaga suprafaţă a corpului, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 50 – 55 zile de îngrijiri medicale, leziuni care nu au pus viaţa victimei în primejdie”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorul Luminiţa Leonte.

 

„Era sfârtecat săracu’. Dezbrăcat complet, hainele sfâşiate... era mâncat de la mână şi picior”

Gheorghe Roman, în vârstă de 71 de ani, din Liteni, a fost ucis de aceiaşi câini la data de 2 ianuarie 2010.

Septuagenarul mergea spre o pădurice din zonă pentru a strânge nuiele pentru coşărci, când, pe drumul public care trece pe lângă iazul luat în concensiune de Apetrichioaie, a fost atacat de câinii acestuia.

Pentru că nu s-a mai întors acasă, rudele au început să-l caute şi l-au găsit, a doua zi dimineaţă, într-o râpă, la câţiva metri de drum.

„Era sfârtecat săracu’. Dezbrăcat complet, hainele sfâşiate... era mâncat de la mână şi picior”, mărturisea una dintre rudele bătrânului.

Pentru cele două infracţiuni pentru care a fost pus sub învinuire Onorel Apetrechioaie, acesta riscă pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, în cazul avocatei, şi de la 2 la 7 ani, în cazul bătrânului omorât de câini.

 

Încă o femeie mutilată de metişii de pitbull

La aproximativ trei luni de la atacului mortal comis asupra bătrânului în vârstă de 71 de ani, doi dintre metişii de pitbull de la iazul lui Apetrechioaie au atacat o altă femeie, Maria Mărioara Neamţu, în vârstă de 33 de ani.

Victima a fost salvată de un vecin care i-a auzit ţipetele şi a venit imediat cu furca spre câini, alungându-i.

Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi adusă la „Urgenţele” Spitalul Judeţean Suceava, în stare destul de gravă, cu muşcături adânci pe mâna dreaptă şi pe picioare.

La acea vreme, însă, Costel Onorel Apetrechioaie era plecat din ţară, iar câinii erau lăsaţi în grija rudelor, acestea din urmă fiind considerate responsabile de acest atac.

Câteva zile mai târziu, trei dintre cei şase câini din Rotunda-Liteni care au băgat spaima în totul satul au fost împuşcaţi, cel mai probabil cu o armă de vânătoare, de persoane rămase încă neidentificate.

 „Noi suntem mulţumiţi că s-a întâmplat aşa, lumea tot venea să ne ceară socoteală, unii au venit şi acasă să ne ameninţe şi am ajuns să ne temem pentru noi. I-am găsit pe trei împuşcaţi sâmbătă, erau legaţi în lanţ când s-a tras în ei. Pe alţi doi i-am luat la noi acasă şi la iaz a mai rămas doar unul, care este închis în ţarc. Nu ştim cine a tras, noi am crezut că autorităţile au luat hotărârea”, declara, la scurt timp după incident, Elena Apetrechioaie, soţia lui Costel Onorel Apetrichioaie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarul câinilor ucigaşi de la Liteni, la judecată.
 Vizualizări articol: 2340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proprietarul câinilor ucigaşi de la Liteni, la judecată5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei