Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Ultimatum" al senatorilor PDL: Mircea Geoană să convoace de urgenţă şedinţa Biroului Permanent

Vineri, 11 Iunie 2010 (15:39:33)

Grupul parlamentar PDL din Senat a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că îi adresează un ultimatum preşedintelui senatului Mircea Geoană pentru convocarea urgentă a şedinţei Biroului Permanent conform Regulamentului, arătînd că i-a trimis acestuia o scrisoare în acest sens.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii Partidului Democrat Liberal din conducerea Senatului i-au adresat o scrisoare lui Mircea Geoană, prin care îi solicită acestuia convocarea şedinţei Biroului Permanent, în conformitate cu articolul 37, alin.1 din Regulamentul Senatului, iar această solicitare vine ca răspuns la invitaţia pe care preşedintele Geoană a făcut-o membrilor Biroului Permanent pentru o discuţie informală sâmbătă la ora 12.00.

"Mircea Geoană nu a înteles că el ocupă poziţia de preşedinte al Senatului, şi nu de preşedinte al grupului PSD sau de mesager al lui Adrian Năstase. Singurul interes al Partidului Social Democrat este să arunce ţara în haos şi de aceea tergiversează intrarea în vigoare a legilor asumate de Guvern", apreciază grupul PDL din Senat,

Grupul PDL este de părere că această amânare pune în pericol primirea tranşei de la Fondul Monetar Internațional şi că se poate ajunge la sfârşitul anului în imposibilitatea de plată a salariilor şi pensiilor.

"Una din legile a cărei aplicare este amânată de blocajul PSD este Legea pensiilor care va elimina starea curentă în care 8000 de pensii speciale de lux ar putea acoperi 60.000 de pensii medii. Domnul Geoană minte neruşinat când afirmă că sesizarea privind dezbaterea moţiunii la 3 (trei) zile de la citirea ei nu are temei legal, dovedind că nici în ceasul al doisprezecelea nu înţelege să respecte Constituţia", se arată în comunicat.

Senatorii PDL consideră că "această obstinaţie de a răspunde comenzilor PSD şi nu interesului naţional, îl descalifică pe Mircea Geoană ca al doilea om în stat".

"Aşteptăm explicaţii de la domnul Geoană pentru modul în care a târât în noroi imaginea instituţiei Senatului prin decizia de a bloca convocarea Birourilor Reunite şi dezbaterea moţiunii în termenele constituţionale. Din toate aceste motive îi adresăm un ultimatum domnului Geoană pentru convocarea urgentă a şedinţei conducerii Senatului conform Regulamentului", a mai precizat grupul PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului, joi, o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, în condiţiile în care data decisă de Parlament în acest sens este 15 iunie. Şeful statului a invocat prevederi constituţionale potrivit cărora moţiunile de cenzură se dezbat după trei zile de la prezentarea în plen.

Geoană a declarat, ulterior, că cererea preşedintelui nu este justificată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, s-a declarat surpinsă de declaraţia preşedintele Senatului, care a refuzat convocarea Birourilor Permanente, menţionând că, prin decizia lui Geoană, nu se vor convoca Birouri reunite vineri, iar moţiunea va fi votată marţi.

Geoană i-a adresat preşedintelui Băsescu, joi, o scrisoare în care îi răspunde la solicitarea privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, precizând că, potrivit Constituţiei, dezbaterea are loc după 3 zile de la prezentare, adică nu înainte de 3 zile.

Anca Boagiu a anunţat că membrii Biroului Permanent al Senatului şi liderii de grup din partea PDL, UDMR şi UNPR au decis să îl invite pe preşedintele Senatului, vineri, la o discuţie privind cauzele care au dus la poziţia acestuia de blocare a convocării unei şedinţe a Birourilor Reunite ale celor două Camere, în ciuda unei solicitari în acest sens venite din partea Preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a invitat conducerea Senatului, sâmbătă, la ora 12.00, la o "discuţie lămuritoare privind dezbaterea moţiunii de cenzură", în care să fie identificate "soluţiile optime pentru acest moment politic extrem de important".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Ultimatum" al senatorilor PDL: Mircea Geoană să convoace de urgenţă şedinţa Biroului Permanent.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Ultimatum" al senatorilor PDL: Mircea Geoană să convoace de urgenţă şedinţa Biroului Permanent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei