Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Scrisoarea lui Băsescu îmi creşte optimismul, e clar că există temeri privind moţiunea

Vineri, 11 Iunie 2010 (18:36:25)

Liderul PNL Crin Antonescu a afirmat, vineri, că este sceptic cu privire la şansele adoptării moţiunii de cenzură, menţionând însă că scrisoarea preşedintelui Băsescu privind devansarea votului îi creşte optimismul, pentru că dovedeşte "clar" că "există temeri" în legătură cu rezultatele.

"Trebuie să vă spun că povestea asta, diversiunea asta, cu scrisoarea preşedintelui, cu mutarea moţiunii sâmbătă îmi creşte optimismul, că e clar că există nişte temeri acolo în legătură cu rezultatul moţiunii. (...) nu putem transforma ce a mai rămas din instituţia parlamentară aşa cum e ea, nu putem trasforma acest rest de democraţie şi parlamanetarism într-un circ, adică să mergem tot Parlamentul în pădure la Snagov când ne cheamă domnul Băsescu. Nu, s-a stabilit marţi, marţi discutăm şi marţi votăm", a susţinut Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Liderul PNL a precizat, întrebat fiind despre o declaraţie anterioară privind scepticismul său vizavi de reuşitele moţiunii, că această stare este generată de faptul că în ultimele zile nu au mai existat parlamentari ai PDL care să-şi anunţe susţinerea pentru moţiunea PSD.

"Eu pornesc de la ideea că un parlamentar din arcul puterii, un parlamentar PDL - pentru că de la PDL sunt de aşteptat voturile, dacă vor veni, nu de la UDMR, nu de la trupa generalului Oprea - votează cu moţiunea de cenzură pentru că are probleme de conştiinţă, crede că există şi alte soluţii, iar aceste soluţii ale Guvernului sunt catastrofale şi interesul său ca om politic e să manifeste această opţiune a sa nu să voteze pe ascuns. Şi atunci ar fi fost de aşteptat ca aceşti oameni să se manifeste. Faptul că după întâlnirea de la Snagov nu s-au mai manifestat, m-a făcut să fiu ceva mai temperat în optimismul evaluărilor", a spus liberalul.

În plus, Antonescu a menţionat că îşi doreşte "să reuşească această moţiune", precizând că mobilizarea liberalilor nu va avea nicio fisură.

"Mobilizarea în ceea ce ne priveşte este 100% şi nu va avea fisură şi nu sunt probleme, mobilizarea e una, dar pentru că nouă ne trebuie o «defecţiune», ca să spun aşa, din tabăra puterii, circa 20 de voturi, am spus că evoluţiile din ultimile zile mă fac să fiu mai sceptic", a spus Antonescu, menţionând că acest lucru nu înseamnă că nu-şi menţine "ferma convingere că moţiunea trebuie să treacă" şi că nu se face tot ce se poate pentru "a convinge reprezentanţi ai majorităţii să voteze această moţiune".

În privinţa acuzaţiilor lansate de PDL privind posibilitatea ca parlamentari PNL şi PSD să voteze împotriva moţiunii pentru că nu vor să-şi asume responsabilitatea guvernării, Antonescu a apreciat că sunt "micile şmecherii ale propagandei pediste".

Crin Antonescu a mai spus că "o demisie a lui Emil Boc ar câştiga câteva zile", în care ar putea fi găsită o altă variantă de guvernare.

Preşedintele PNL a declarat, joi seară, la Buzău, că şansele ca moţiunea de cenzură a PSD să treacă sunt de până la 40%, menţionând, pe de altă parte, că liberalii care nu vor vota în favoarea acesteia vor fi excluşi din partid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Scrisoarea lui Băsescu îmi creşte optimismul, e clar că există temeri privind moţiunea.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Scrisoarea lui Băsescu îmi creşte optimismul, e clar că există temeri privind moţiunea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ULTIMA SPERANTA PENTRU PENSIONARI trimis de
(12 iun 2010, 23:41:02
Cretinului DE LA PALAT II ESTRE FRICA DE OAMENII DE CARACTER CARE MAI SUNT �N PDL CARE SUNT ULTIMA SPERANTA A PENSIONARILOR SI AMARITILOR DE BUGETARI.CINSTE NLOR DACA VOR TRINTI GUVERNUL BOC DACA NU VOR AJUNGE CU TOTI LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei