Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2010 - Anul XV, nr. 132 (4423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Trebuie regândit întreg aparatul ministerial, sunt 16 zone unde se pot face economii

Marţi, 8 Iunie 2010 (17:46:06)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că trebuie regândit întreg aparatul ministerial, astfel încât să fie eliminate suprapunerile structurilor, el precizând că sunt 16 zone din instituţie unde se pot face economii importante.

Ministrul Vasile Blaga a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în prezent, nu se mai fac angajări în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) decât din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ subordonate.

Blaga a subliniat că trebuie regândit întreg aparatul ministerial, astfel încât suprapunerile între structuri să fie eliminate, după ani buni.

Referitor la publicarea listelor ce conţin organizarea structurilor şi a direcţiilor ministerului, Blaga a afirmat că persoanele care nu se regăsesc pe liste vor merge la structurile Poliţiei, la centrul Schengen, etc,. scopul fiind ca nimeni să nu fie exclus.

Totuşi, a spus Blaga, există 16 zone din MAI unde se pot face economii importante, în instituţie existând resurse. Soluţia ar fi "să se lucreze cu mai puţini oameni", însă nu este vorba de angajaţii din Ordine Publică, potrivit ministrului.

Vasile Blaga a precizat că va face economii şi în ceea ce priveşte dotările şi lucrătorii responsabili de acestea. Ministrul a anunţat că, din cele 69 de maşini ale ministerului, vor rămâne doar 12, incluzând-o pe a sa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, declara, în 31 mai, la aniversarea a cinci ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), că nu se pune problema de restructurări în cadrul MAI, arătând că fiecare armă are deficit de personal, care însă poate fi acoperit din interior.

Blaga amintea că structurile de Ordine Publică din minister au un deficit de 7.000 de oameni, însă sunt resurse în MAI pentru a acoperi aceste goluri.

Ministrul preciza că nu se referă la relocarea între structuri de arme, ci la relocarea dinspre angajaţii din minister spre structurile de arme şi invers.

Vasile Blaga mai spunea că se pregăteşte relocarea a 4.000 de poliţişti de frontieră de la punctele de trecere cu Ungaria şi Bulgaria, odată cu aderarea la Spaţiul Schengen.

Unii dintre aceştia se vor integra tot în Poliţia de Frontieră, însă sunt locuri puţine. Restul, spunea Blaga, vor merge spre Poliţia Română.

Totodată, Blaga spunea că se va inversa raportul de forţe la Jandarmerie, el arătând că mulţi dintre cei din pază vor trece în ordine publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Trebuie regândit întreg aparatul ministerial, sunt 16 zone unde se pot face economii.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: Trebuie regândit întreg aparatul ministerial, sunt 16 zone unde se pot face economii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oho, s-ar face mari economii... trimis de
( 8 iun 2010, 18:45:57
s-ar face economii si daca ar umbla la structurile de "conducere" din cadrul IGPR, IGJR, IGPFR, acolo unde multi "ling" aceeasi hartie si nu fac mai nimic. practic cheltuie bani de la buget doar pentru a "controla" activitatea din teritoriu...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei