Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2010 - Anul XV, nr. 132 (4423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: Luni am finalizat Legea administraţiei locale, sper să finalizăm şi Legea poliţiei locale

Marţi, 8 Iunie 2010 (15:37:26)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că Legea administraţiei publice locale a fost finalizată luni şi că speră ca, până săptămâna viitoare, să fie terminată şi Legea poliţiei locale, aflată în dezbatere în Camera Deputaţilor.

Vasile Blaga a precizat că Legea administraţiei publice locale prevede bugete locale mai mici, precum şi reduceri de personal în administraţie, fiind deja trasate normativele de personal.

Ministrul a mai spus că au fost stabilite inclusiv normativele de personal pentru Poliţia Locală, structură care, în opinia lui Blaga, a cunoscut o "dezvoltare impresionantă", depăşind de trei-patru ori numărul ofiţerilor Poliţiei Române din teritoriu.

Blaga a subliniat că această situaţie trebuie recalculată şi că numărul poliţiştilor locali va fi redus, cifra exactă urmând a fi făcută publică în câteva zile.

Totodată, Blaga a arătat că urmează să fie adoptată şi Legea poliţiei locale, cel târziu săptămâna viitoare, proiectul de act normativ aflându-se în dezbatere în Carmera Deputaţilor, cameră decizională.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a reafirmat că restructurările nu vizează zona de ordine publică, în cadrul structurilor de arme existând un deficit de aproximativ 7.000 de oameni.

Deputatul PDL Vasile Gherasim a propus, în martie, membrilor Comisiei pentru administraţie să reglementeze situaţia creşterii semnificative a numărului de poliţişti comunitari, despre care spunea că nu au contribuit cu nimic la diminuarea infracţionalităţii, el acuzând "desfrâul" la angajări.

"Să facem un normativ să stabilim exact de câţi poliţişti comuntari au nevoie localităţile şi câţi au dreptul, că tot bani publici sunt şi ăia, şi în acelaşi timp să facem un control şi să ieşim pe presă şi să arătăm că într-un buget de austeritate nu putem continua un desfrâu de genul ăsta, de a angaja în neştire o poliţie comunitară care nu a contribuit cu nimic în ultimii cinci ani sau în ultimii patru ani la îmbunătăţirea stării infracţionale din România. Numai din constatările mele, la nivelul municipiului Bucureşti şi în provincie, numărul de poliţişti în Poliţia comunitară, într-o stare de creştere absolută a stării infracţionale, a crescut de la 75, vă dau exemplu la Sectorul 1, şi a ajuns la 1.200, şi la celelalte sectoare se păstrează treaba asta. La oraşe şi la comune, de la trei la 15-20", a spus Gherasim.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru administraţie, Sulfina Barbu (PDL), menţiona, în aceeaşi lună, că ministrul Vasile Blaga ştie exact situaţia Poliţiei comunitare, asigurându-l pe colegul său de partid că aceste discuţii vor fi purtate când va intra în dezbaterea comisiei Legea Poliţie locale.

"Aici avem Legea Poliţie locale, când discutăm această lege, asta trebuie să facem. Din acest motiv, domnului ministru Blaga îi e foarte clară situaţia, ştie clar câţi poliţişti comunitari sunt în fiecare localitate acolo unde s-a înfiinţat poliţia comuntară şi, când definitivăm legea, vom merge inclusiv cu acest normativ discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale pe numărul de locuitori de la 20.000 la 100.000 sau la 50.000. Deci, am semnalat acest lucru. Vom vedea cu ce vine Ministerul Administraţiei şi Internelor", spunea atunci Sulfina Barbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: Luni am finalizat Legea administraţiei locale, sper să finalizăm şi Legea poliţiei locale.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Blaga: Luni am finalizat Legea administraţiei locale, sper să finalizăm şi Legea poliţiei locale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia locala... trimis de
( 8 iun 2010, 18:50:28
ha, ha, ha... politia locala... ha, ha, ha...!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei