Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2010 - Anul XV, nr. 132 (4423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

S.O.S.

Se caută un pian pentru ca Johnny Răducanu să cânte în Cetatea de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Complexul Muzeal Bucovina caută să împrumute un pian cu coadă pentru Festivalul Medieval care va avea loc în perioada 8-15 august la Suceava. În program există un recital Ion Caramitru- Johnny Răducanu, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei, însă pentru aceasta maestrul Răducanu are nevoie de un pian, deoarece cel pe care îl are muzeul este vechi, degradat şi nu poate fi acordat astfel încât să poată susţine un concert de calitate. Directorul Complexului Muzeal, Emil Ursu, a declarat că în cetate acustica este foarte bună, va fi asigurată şi sonorizarea, singura problemă mai este găsirea pianului. „Sunt optimist, nu se poate să nu găsim un pian pe care să-l împrumutăm pentru câteva ore”, a spus Ursu.

Recitalul Caramitru-Johnny Răducanu ar fi unul dintre cei mai puternici magneţi pentru localnici şi turişti la Festivalul Medieval. Ion Caramitru, la 68 de ani, este una dintre marile personalităţi ale teatrului românesc, este directorul Teatrului Naţional Bucureşti şi preşedintele UNITER. Johnny Răducanu, la aproape 80 de ani, este considerat veteranul muzicii de jazz din România. Este contrabasist, pianist, compozitor, aranjor şi conducător de formaţie, născut într-o familie de romi cu tradiţii muzicale de peste trei sute de ani, de pe timpul lăutarului Petre Creţu Solcanu. A făcut studii muzicale la Iaşi şi Cluj, apoi la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti (clasa contrabas, 1953-1956). Are o pensie de 429 de lei şi locuieşte singur, într-o garsonieră în Bucureşti. Ultima oară când a concertat la Suceava, la Casa Culturii, s-a arătat nemulţumit de calitatea pianului care i-a fost pus la dispoziţie şi le-a sugerat autorităţilor locale să investească şi în artă.

 

Ştefan cel Mare o aduce anul acesta acasă, la Suceava, pe Voichiţa

Recitalul de la Cetate ar trebui să aibă loc după-amiază, la ora 18.00 sau 19.00.

Programul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Medieval a fost schiţat în linii generale: parada nocturnă cu făclii a cavalerilor şi domniţelor, pe traseul Obcini-Cetatea de Scaun, turniruri, cu două trupe de cavaleri în plus faţă de anul trecut, reconstituirea venirii voievodului Ştefan cel Mare din Muntenia, când a adus-o în Cetatea Sucevei pe Voichiţa şi pe mama acesteia, Maria Despina, alungarea meşterilor din cetatea moldovenilor, de către Despot Vodă şi urzeala boierilor moldoveni.

În toate zilele festivalului, în Cetate se va auzi muzică medievală, interpretată de formaţia Trubadurii, şi vor fi foarte multe spectacole cu focuri. Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani va pune în scenă spectacolele Luceafărul, Apus de soare şi Viforul. Dimineţile vor fi rezervate copiilor. Vestitorul evenimentelor va fi, ca şi anul trecut, celebrul toboşar de la Sighişoara.

Bugetul Festivalului Medieval este unul de criză, 100.000 de lei de la Primăria Suceava şi ce se va mai strânge din sponsorizări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se caută un pian pentru ca Johnny Răducanu să cânte în Cetatea de Scaun.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Se caută un pian pentru ca Johnny Răducanu să cânte în Cetatea de Scaun4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mizerie trimis de
( 8 iun 2010, 18:31:24
"maestrul" acu ceva timp intr-un spectacol la SV exclama "Ce mizerie de pian!"
2.   Pian personal trimis de
( 8 iun 2010, 19:42:30
De ce nu aduce pianul lui si sa plateasca transportul organizatori...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei