Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2010 - Anul XV, nr. 132 (4423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ten impecabil în timpul verii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu sosirea verii, efectele căldurii soarelui se fac simţite şi devin vizibile, în primul rând la nivelul tenului, care capătă un luciu neplăcut. Din fericire, există remedii pentru rezolvarea acestei probleme, care nu ţine doar de estetică, ci şi de confort.

O repriză de exerciţii fizice practicate la sală are beneficiile sale, unul dintre acestea fiind detoxifierea naturală a corpului prin transpiraţie, „fenomen” care curăţă porii de impurităţi şi îndepărtează celulele moarte şi excesul de sebum. Condiţia este ca după programul de gimnastică să ştergeţi imediat sudoarea, pentru că altfel riscaţi ca pielea să se încarce din cauza prafului şi a impurităţilor şi să vă treziţi cu o iritaţie de toată frumuseţea. Probleme se pot ivi însă atunci când luciul pielii apare nu în urma unei ore petrecute în sala de sport, ci doar la simplul contact al organismului cu căldura. Luciul tenului este o problemă cu atât mai mare cu cât devine vizibil imediat sub razele soarelui şi poate provoca un oarecare disconfort, cauzat nu doar de felul în care arată pielea, ci şi de modul în care vă simţiţi. Există însă mai multe lucruri pe care le puteţi face pentru a corecta luciul feţei, nu doar în timpul verii, ci în orice anotimp, mai ales dacă tenul dumneavoastră are tendinţa de a deveni gras.

 

Nu exageraţi cu hidratarea

Este absolut normal să simţiţi nevoia de a vă răcori faţa cu apă sau de a vă curăţa mai des tenul în timpul verii. Numai că, deşi nu aţi crede, demachierea excesivă sau o cantitate prea mare de apă poate determina deshidratarea tenului, din cauza căreia glandele sebacee sunt nevoite să funcţioneze mai mult decât ar fi normal. Pielea va avea un aspect şi mai uleios, iar luciul va fi şi mai evident. De aceea, oricât de cald v-ar fi, limitaţi-vă la a vă curăţa faţa doar de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Între cele două momente, vă puteţi răcori fie aplicând pe faţă o loţiune tonică delicată, fie ştergându-vă cu şerveţele umede, speciale pentru faţă.

 

Folosiţi o cremă de zi cu textură fluidă

În timpul iernii, probabil folosiţi o cremă de faţă puternic hidratantă, care vă protejează faţa de acţiunea factorilor externi. Vara, acest tip de cremă nu mai este necesar, întrucât condiţiile meteorologice şi factorii din exterior nu mai sunt la fel de duri. Deşi crema de noapte trebuie să conţină o formulă mai hidratantă, cu un complex antiîmbătrânire (care stimulează regenerarea celulară şi producţia de colagen), loţiunea pe care o folosiţi în timpul zilei trebuie să aibă o textură fină, delicată, fluidă. Dacă tenul dumneavoastră are tendinţa de a luci, specialiştii în cosmetică recomandă ca după aplicarea cremei fluide să aşezaţi pe faţă un şerveţel de hârtie şi să-l apăsaţi uşor. Astfel, excesul de loţiune va fi îndepărtat, iar tenul nu va mai luci.

 

Optaţi pentru o bază de machiaj potrivită

Pentru ca tenul să rămână neted şi să nu capete luciu din cauza căldurii, experţii în machiaj susţin că înainte de aplicarea fondului de ten trebuie să folosiţi o bază de machiaj potrivită, cu efect de netezire. În general, o bază de machiaj bună este una care nu conţine uleiuri şi care absoarbe excesul de sebum, dar care nu usucă tenul, fiind în acelaşi timp şi hidratantă.

 

Alegeţi cu atenţie produsele de machiaj

Ca şi în cazul bazei de machiaj, fondul de ten nu trebuie să conţină uleiuri, dar nici nu trebuie să usuce tenul. Doamnele şi domnişoarele cu ten gras pot căuta prin magazinele de specialitate fonduri de ten care conţin ingrediente cu proprietatea de a absorbi uleiurile, dar care au şi ingrediente hidratante. Femeile cu ten mixt şi sensibil trebuie să aleagă un fond de ten care să nu conţină ulei şi care să aibă factor de protecţie solară 20.
În ceea ce priveşte produsele pentru machiajul ochilor, dacă vreţi ca acestea să reziste la căldură şi în condiţii de umiditate, ar fi bine să faceţi o investiţie într-un fard de pleoape cu textură cremoasă şi un tuş de ochi rezistent la apă. Chiar dacă aceste produse sunt mai costisitoare, efortul financiar va merita, pentru că machiajul dumneavoastră va arăta impecabil.

 

Şerveţelele vă salvează machiajul

În ciuda eforturilor pe care le depuneţi, este foarte posibil ca luciul să „învingă” machiajul. Una dintre cele mai comode soluţii pentru această problemă este să purtaţi mereu în geantă un pachet de şerveţele cosmetice a căror textură seamă cu cea a sugativei. Acestea se găsesc în magazinele de specialitate, existând atât sortimente care conţin şi pudră, cât şi sortimente fără pudră, dar care vă vor ajuta să vă retuşaţi machiajul în orice situaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ten impecabil în timpul verii.
 Vizualizări articol: 956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ten impecabil în timpul verii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei