Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2010 - Anul XV, nr. 132 (4423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Clădirile din zona Maraton, demolate pentru a face loc supermarketului LIDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de o lună şi jumătate, orice urmă a fostei discoteci Maraton, a caselor din spatele acesteia şi chiar a vilei patronului Test Prima, Viorel Juravle, trebuie să dispară, pentru a face loc viitorului supermarket LIDL, care îşi va face astfel intrarea pe piaţa suceveană.

Demolarea construcţiilor de pe terenul de 5.000 de metri pătraţi achiziţionat de grupului german Schwarz, în componenţa cărora se află lanţurile de magazine Kaufland şi Lidl, e în toi, mai ales că foştilor proprietari, despăgubiţi regeşte în aceste vremuri de criză, cu sume cuprinse între 800.000 euro – 1,6 milioane de euro, li s-a permis să îşi demoleze singuri imobilele şi astfel să mai recupereze o parte din banii investiţi acolo.

Deja, din clubul Maraton şi din casele din spatele acestuia nu au mai rămas decât pereţii goi, care sunt sparţi cu buldozerele şi picamerele, în vreme ce căruţele culegătorilor de fier stau aliniate pentru a strânge materialele reciclabile, pe care le duc la centrele de colectare.

 

Viorel Juravle: . Nu merită să dau 170.000 de euro pentru o deplasare de 50 de metri

Singurul imobil care a rămas încă neatins este impozanta vilă a patronului firmei Test Prima, Viorel Juravle, care, până acum, a tot sperat să salveze casa pe care a construit-o pentru familia sa, apelând la serviciile unor firme specializate în mutarea imobilelor.

Practic, vila cu trei etaje şi mansardă trebuia ridicată pe o platformă şi mutată în întregime 50 de metru mai sus, unde Viorel Juravle mai deţine un teren, pe care nu l-a vândut celor care vor să construiască supermarketul LIDL.

Costurile unei astfel de operaţiuni, care ar fi fost o premieră pe Suceava, l-au făcut însă să se răzgândească.

“Am negociat şi cu o firmă grecească, cu una italiană, cât şi cu una din Bucureşti. Toate au venit cu preţuri mult peste aşteptările mele. Nu merită să dau 170.000 de euro pentru o deplasare de 50 de metri”, a spus Juravle, care a demarat deja construcţia unei noi case pentru familia sa.

Acesta a spus că în scurt timp va începe să-şi demoleze casa din zona Maraton, pentru că până pe 15 iulie trebuie să predea terenul liber.

 

Semaforizare nouă şi bandă de stocare pentru a asigura intrarea la LIDL

Lucrările de ridicare a supermarketului LIDL la baza cartierului Obcini vor începe cel târziu din luna august, autorizaţia de construire fiind deja eliberată de Primăria Şcheia, care a încasat 18.000 de lei, reprezentând 1% din contravaloarea estimată a lucrărilor de construire şi amenajare.

Deşi terenul pe care vor să realizeze magazinul este trecut în acte ca fiind al comunei Şcheia, toate amenajările rutiere vor fi făcute pe terenul municipiului Suceava.

În aceste condiţii, reprezentanţii LIDL România au solicitat Primăriei Suceava avizele necesare realizării unor amenajări rutiere în intersecţia Maraton, pe propria cheltuială.

Una dintre modificările necesare pentru a asigura accesul clienţilor către noul magazin LIDL este realizarea unei benzi de stocare pe partea stângă a drumului care duce către Şcheia, care să permită virarea la stânga, pentru a intra în incinta supermarketului.

Pentru cei care vin dinspre Şcheia accesul se va face prin virare la dreapta, în vreme ce accesul celor care vin de pe bulevardul George Enescu va fi dirijat prin montarea unui semafor dublu.

La plecare, şoferii care ies de la LIDL vor avea la dispoziţie şi o altă cale de acces, pe laterala magazinului, care duce către strada Rulmentului, evitând astfel aglomeraţia de pe Calea Obcinilor.

Proiectul de modernizare a intersecţiei de la Maraton, astfel încât să asigure accesul spre magazinul LIDL, a primit deja avizul municipalităţii sucevene, cât şi cel al Poliţiei Rutiere Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clădirile din zona Maraton, demolate pentru a face loc supermarketului LIDL.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 11 voturi
Clădirile din zona Maraton, demolate pentru a face loc supermarketului LIDL3.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu pot sa cred trimis de
( 8 iun 2010, 12:37:42
se va moderniza intersectia si nu scrie nimic de un nou sens giratoriu? poate citesc monitorul de vaslui..

ba nu, e vorba de suceava.. si totusi nu pot sa cred ca nu se face inca un sens giratoriu.
2.   :) trimis de
( 8 iun 2010, 16:27:15
Si asa in Suceava sunt "putine" mall-uri, hipermarketuri si supermarketuri, un supermarket nou nu strica.happy
3.   La cat mai multe... :| trimis de
( 8 iun 2010, 18:04:13
Mall'uri, supermakete, hipermarkete,shopping and style si asa mai departe....de muncit mai munceste buniica,Dumnezeu sa o ierte... ne meritam soarta asa cum e...sad
4.   Tara tuturor posibilitatilor trimis de
( 8 iun 2010, 21:36:44
nu pot sa inteleg de unde atatia bani pe timp de criza.....si din ce vor trai toti acesti mastodonti.....orcum rusine celor care au aprobat asa un proiect .................nu mi se pare deloc normal ca intr-un oras unde industria e 0 sa se faca atatea supermarketuri...............p la momentu asta avem vre-o 13.................daca as avea cum le-as arata ceva conducatorilor si as pleca din tara asta.... insa din pacate nu este posibil asa ca stam si ne mai chinuim pt ca sa platim dari la stat iar cei care ne conduc sa isi bata joc de noi..........RUSINE
5.   Nu e rau deloc trimis de
( 8 iun 2010, 21:46:12
ne cumpara pas cu pas imperiul austro-ungar...intai bancile importante...apoi piata de desfacere...e grozav...poate in felu asta se va skimba si mentalitatea in ****u asta de tara...oricum faptul ca am fost si suntem un popor de sclavi nu era o noutate, platim biruri si ne inchinam la oricine arunca o bucata de cascaval...
6.   Curiozitate trimis de
( 8 iun 2010, 21:47:36
oare ce a facut patronu de la maraton cu un milion jumate de euro...tot la saltea?
7.   . trimis de
( 9 iun 2010, 01:37:24
singurul lucru bun ar fi ca mai apar niste locuri de munca.
8.   Intrebare trimis de
( 9 iun 2010, 09:09:32
Nu inteleg ce va deranjeaza ca se mai construieste un supermarkhet, se construieste pe banii vostri? Riscul falimentului este al celor care il construiesc si nu al nostru, dar banuiesc ca cei care nu sunt de acord cu construirea lor sunt bisnitarii bazarului si al pietelor. Uitati-va in piete toti cei care vand acolo habar nu au cum creste o rosie dar vand tot marfuri din import sau cumparate pe nimic dela engros si le vand la supra pret
Cred ca ar fi cazul sa dispareti si sa apara producatori de produse pe care ii alungati din piata. Mai grav ca voi cumparati din supermarkheturi si apoi le vindeti prin mici magazine mizerabile
9.   Oh trimis de
( 9 iun 2010, 10:42:33
Nici cand se construeste ceva pentru unii indivizi nu este un lucru bun,oare romanul nu mai poate gandi?
10.   // trimis de
( 9 iun 2010, 10:51:47
sper sa nu fie probleme cu traficul prin zona.
11.   Lidl trimis de
( 9 iun 2010, 17:57:04
reteaua Lidl, fiind o retea de magazine ,care se adreseaza in special peroanelor cu venituri mici,este binevenita ,in contextul actual din Romania.
Eu am fost clientul lor in Spania si Germania si sunt ok,preturi mici ,calitate ....la fel,dar gasesti si lucruri bune.
Problema e ca fiecare retai-ler extern ,cand ajunge in Romania isi adapteaza preturile dupa cele existente in tara,de aceea gasim in exterior produse identice,dar la preturi mult ,mult mai mici! Daca romanii ''e ''prosti!.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei