Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2010 - Anul XV, nr. 132 (4423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Climăuţi

O firmă britanică a descoperit un zăcământ cu peste 56 de milioane de tone de gaze naturale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania britanică „Aurelian Oil & Gas” a anunţat că a descoperit în judeţul Suceava, în localitatea Climăuţi, din comuna Muşeniţa, un zăcământ de gaze naturale cu rezerve recuperabile de aproximativ 56,6 milioane de metri cubi, a cărui exploatare va începe în ultimul trimestru şi va majora producţia companiei britanice cu 18%.

„Aurelian anunţă că puţul de explorare Climăuţi -1 a găsit un rezervor de gaze naturale în blocul Suceava. Rezervorul înmagazinează aproximativ două miliarde de picioare cubice (56,6 milioane de metri cubi) de gaze şi va majora producţia companiei cu aproximativ 18% în cei şapte ani de viaţă estimaţi pentru exploatare. Teste de flux vor fi efectuate în următoarele săptămâni, când echipamentul necesar va fi eliberat din perimetrul Voitinel -1. Puţul va fi legat de centrala pe gaze din Bilca, iar începerea producţiei este estimată pentru al patrulea trimestru din 2010”, se arată într-un comunicat oficial al companiei „Aurelian Oil & Gas”.

Compania are o participaţie de 50% la blocul Suceava, restul revenind unei alte companii britanice, Regal Petroleum. Aurelian Oil & Gas deţine exploatări de gaze naturale şi petrol în România, Polonia, Bulgaria şi Slovacia. În România, compania controlează mai multe perimetre, între care Lilieci-1, Roman Secuieni, Vicşani, Frătăuţi-1 şi Voitinel-1.

 

Aurelian Oil & Gas operează în Suceava din anul 2002

Directorul pentru România al Aurelian Oil & Gas, Vladimir Roşca, ne-a declarat că această companie este prezentă în judeţul Suceava din anul 2002, iar după patru ani, din 2006, a amenajat o capacitate de producţie a gazelor naturale în comuna Frătăuţii Noi. Roşca a explicat că în această locaţie se colectează gazele naturale provenite din cinci sonde, ulterior acestea fiind transferate în conductele Transgaz. El a mai arătat că în momentul de faţă Aurelian Oil & Gas este cel de-al patrulea producător de gaze naturale din România.

Făcând referire la descoperirea zăcământului din localitatea Climăuţi, Vladimir Roşca a precizat că „este un rezultat frumos şi promiţător pentru activitatea companiei noastre în această zonă a ţării. În acelaşi timp trebuie spus că perspectivele sunt încurajatoare, motiv pentru care intenţionăm să intensificăm activităţile de explorare în judeţul Suceava”.

Directorul pentru România al Aurelian Oil & Gas a mai adăugat că intenţia companiei este să facă prospecţiuni şi în zonele Rădăuţi şi Putna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O firmă britanică a descoperit un zăcământ cu peste 56 de milioane de tone de gaze naturale.
 Vizualizări articol: 3877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 9 voturi
O firmă britanică a descoperit un zăcământ cu peste 56 de milioane de tone de gaze naturale3.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fratautii vechi trimis de
( 8 iun 2010, 19:47:26
Ma intreb ce au locuitori de unde se fac aceste sondari de castigat, mai nimic.
2.   Raspuns trimis de
( 8 iun 2010, 21:35:39
multa m.u.ie la statuie, dar sa iti mai spun inca cine o mai ridica la sfarsitu lunii....statu roman care si-o ia ca si rumanu...la fel de mult m. u.i.e
3.   Climauti trimis de
( 8 iun 2010, 21:41:04
oare OARE ARE LEGATURA ACEASTA FIRMA ACEASTA CU FIICA LU BASESCU CARE A FOST OPRITA ANUL TRECUT PE RAZA LOCALITATILOR CLIMAUTI-VICSANI? OARE CE CAUTA UN NOTAR DIN BUCURESTI TOCMAI PRIN RAPELE ALEA DIN ZONA CLIMAUTI ...TOCMAI UNDE SE AGATA HARTA IN CUI...SIGUR ERA VENITA IN EXCURSIE...HUUUUUUUUUU HOTILOR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei