Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2010 - Anul XV, nr. 132 (4423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şansă pentru şomeri

Locuri de muncă în Cipru, în 25 de meserii, prin AJOFM Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava oferă, prin intermediul programului Eures, o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene, un număr record de locuri de muncă în Cipru, angajatorii din această ţară având nevoie de personal în nu mai puţin de 25 de specializări.

Patronii din această ţară au nevoie urgentă de 17 brutari, 28 de ajutori de brutari, 19 sudori, patru strungari universali, şase îngrijitori de persoane în vârstă, trei operatori chimişti, patru desenatori tehnici, trei electromecanici, patru mecanici motostivuitori, şase farmacişti, trei operatori maşină produse farmaceutice, patru ingineri mecanici pompe beton, trei medici generalişti, 19 asistente şi surori medicale, trei tăietori-montatori sticlă, patru electricieni, trei tehnicieni aer condiţionat, trei electromecanici lift, doi frigotehnişti, 18 montatori piscine şi tehnicieni aer condiţionat, şase tinichigii industriali. De asemenea, mai sunt disponibile câte patru posturi de instalator sanitar şi muncitor în structuri metalice. 

 

Oferte şi în alte trei ţări

Pentru toate posturile, angajatorii cer cunoştinţe de limbă engleză sau greacă, specializare în domeniile respective, în unele cazuri cerându-se şi experienţă în muncă, de până la cinci ani. În privinţa salariilor, acestea pleacă de la 694 de euro, pentru ajutorii de brutar, şi ajung până la 2.200 de euro, în cazul medicilor generalişti.

Sucevenii interesaţi de ofertă şi de consiliere în vederea ocupării unui post sunt aşteptaţi la sediul AJOFM Suceava, specialiştii de aici urmând a le oferi tot sprijinul de care au nevoie.

Oferta curentă de locuri de muncă în străinătate mai cuprinde un post de aplicator pardoseli industriale, în Spania, zece farmacişti şi trei asistenţi sociali, în Marea Britanie, şi un medic chirurg, în Suedia.

 

Puţini şomeri suceveni s-au angajat în străinătate prin aceste oferte 

Conform evidenţelor AJOFM Suceava, de la începutul anului, 14 şomeri din judeţ şi-au găsit un loc de muncă în străinătate prin intermediul programului Eures.

Cinci dintre aceştia lucrează în agricultură, în Spania, trei în Danemarca (doi în agricultură şi unul ca grădinar specialist, cu studii superioare), cinci sunt vânzători în târguri, în Germania, în timp ce trei sunt încadraţi în domeniul hotelier, în Italia, aici mai fiind încă 13 şomeri selectaţi în vederea încadrării.

În privinţa lefurilor, vânzătorii din Germania au un salariu de 1.200 de euro, hotelierii din Italia au contracte de 800 de euro, plus 150 de euro pentru cazare, în timp ce grădinarul din Danemarca câştigă 1270 de euro lunar.

„Această statistică îi vizează doar pe şomeri din evidenţele noastre angajaţi peste hotare, însă există şi mulţi alţi suceveni care au fost interesaţi de locurile de muncă în străinătate, ne-au cerut ajutorul şi apoi s-au angajat, însă în privinţa acestora nu există o evidenţă exactă”, a precizat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

Totuşi, numărul de angajări în străinătate prin programul Eures este încă destul de redus, cunoaşterea limbilor străine fiind impedimentul principal pentru sucevenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri de muncă în Cipru, în 25 de meserii, prin AJOFM Suceava.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Locuri de muncă în Cipru, în 25 de meserii, prin AJOFM Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei