Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2010 - Anul XV, nr. 131 (4422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul moţiunii de cenzură a PSD are un motto din "Scrisoarea III", de Mihai Eminescu

Luni, 7 Iunie 2010 (15:44:33)

Proiectul moţiunii de cenzură pe care PSD o va depune, luni, la Parlament, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea asupra măsurilor de reducere a salariilor şi pensiilor, are un motto din finalul "Scrisorii III", de Mihai Eminescu, în care se arată că, azi, "fraza lustruită nu mai poate înşela".

"Azi, când fraza lustruită nu mai poate înşela,/ Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?" (Scrisoarea III, de Mihai Eminescu) este motto-ul ales de social-democraţi pentru moţiunea de cenzură intitulată "Opriţi genocidul social!".

Proiectul moţiunii de cenzură însumează 17 pagini de critici la adresa Guvernului şi argumente împotriva reducerii salariilor şi pensiilor.

În proiectul moţiunii de cenzură se apreciază că reducerile de salarii şi pensii nu reprezintă "soluţia corectă", se impută faptul că, de fapt, "cancerul bugetar" este reprezentat de "clientela portocalie", se face referire la "dictatura cu repetiţie" şi se exemplifică criza multiplă - economic, socială, politică şi morală - prin care Guvernul Boc 3 şi-a continuat "opera ediţiilor sale anterioare".

Totodată, în proiectul moţiunii de cenzură se precizează că încrederea naţiunii în Guvern a dispărut şi că măsurile de austeritate decise de Guvern nu sunt unele anticriză, ci unele pe care le-ar face "un chirurg măcelar". În acest sens, preşedintele Băsescu şi premierul Boc sunt acuzaţi că au procedat "cam ca nişte clone ale doctorului Ciomu", tăind masiv ca să oprească hemoragia.

Social-democraţii mai fac în acest text, "pentru a evita explicaţiile prezumtive la care va recurge Emil Boc", o scurtă prezentare a împrejurărilor în care Guvernul îşi justifică propria incapacitate prin apelul la situaţiile cu totul excepţionale - război, dezastre naturale, sinistru - prevăzute de Constituţie.

"În septembrie 2009, Guvernul Boc 1 şi-a angajat răspunderea pe un proiect de lege prin care, printre altele, s-a interzis cumulul între salarii şi pensii şi s-a proclamat obligativitatea suspendării contractelor de muncă pe o durată de 10 zile (concedii fără plată obligatorii). (...) Expunerea de motive din mai 2010 reia prin copy - paste pe aceea din septembrie 2009, privind aplicabilitatea art.53 din Constituţie", susţine PSD.

În proiectul moţiunii de cenzură se face apel la parlamentarii PDL, UDMR şi UNPR, din arcul guvernamental, pentru a vota moţiunea PSD şi pentru "a tăia nodul gordian al acestei guvernări ilegitime şi compromise".

"România se află în faţa unei opţiuni majore: fie este aruncată într-o criză socială şi economică şi mai profundă, prin adoptarea legilor propuse de Guvern, fie Cabinetul Emil Boc este demis, deschizându-se calea pentru găsirea altor soluţii politice, economice şi sociale", se arată în proiectul moţiunii de cenzură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul moţiunii de cenzură a PSD are un motto din "Scrisoarea III", de Mihai Eminescu.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul moţiunii de cenzură a PSD are un motto din "Scrisoarea III", de Mihai Eminescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei