Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2010 - Anul XV, nr. 131 (4422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Concursul Naţional de Proiecte de Mediu, etapa judeţeană

Luni, 7 Iunie 2010 (16:22:02)

Sub genericul „Educaţia pentru Mediu – Educaţia pentru dezvoltare durabilă”, pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, a avut loc faza judeţeană a Concursului Naţional de Proiecte de Mediu, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava. 
Concursul face parte din Programul naţional „Educaţia pentru mediu în învăţământul preuniversitar” şi din Programul naţional „Educaţia pentru sănătate în şcoala românească”. Proiectele au fost realizate şi prezentate de elevi din ciclul gimnazial şi liceal, de la mai multe unităţi şcolare din judeţ. Au fost prezentate 16 proiecte de mediu, dintre care două au promovat la faza naţională a concursului. Este vorba de „Pro transport eco în Suceava”, autori Alina Sumanariu şi Petronela Tabarcea, clasa a IX-a, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, profesor coordonator Olimpiada Dumitraşcu şi proiectul „O zi în Munţii Călimani”, autori Anca Maria Chirilă, clasa a IX-a, Colegiul de Artă „Ciprian Porumebscu” Suceava, Alexandra Ioana Ciot şi Mădălina Leti, clasa a IX-a Clubul Copiilor şi Elevilor Fălticeni, profesori coordonatori Doiniţa Tolca şi Marcel Porof. 
Anul trecut, sucevenii au obţinut două premii importante la faza naţională a concursului pe teme de mediu: premiu special – Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, pentru proiectul „Un mediu curat prin voluntariat”, prof. Ramona Popescu şi prof. Ana Latiş şi premiul III - Şcoala cu clasele I – VIII Cacica, cu proiectul „Salvaţi Papucul Doamnei”, prof. Maria Precupanu şi prof. Gheorghe Andronic.
Tot sâmbătă, pe 5 iunie, la Eco - Şcoala „Dimitrie Pacurariu” Şcheia, a avut loc Simpozionul internaţional „Natura – o carte deschisă spre sănătate”, la care au participat reprezentanţi ai unor şcoli din ţară şi din străinătate (Turcia, Ucraina, Moldova), ai autorităţilor locale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional de Proiecte de Mediu, etapa judeţeană.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul Naţional de Proiecte de Mediu, etapa judeţeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei