Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2010 - Anul XV, nr. 131 (4422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Minţi bolnave

Crime trase la indigo, cu femei sugrumate pe câmpurile din zona Cornu Luncii-Horodniceni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O femeie în vârstă de 42 de ani, din satul Băişeşti, comuna Cornu Luncii, dată dispărută de aproape două zile, a fost găsită moartă, ieri, în jurul prânzului, complet dezbrăcată, într-un tub de beton, pe un câmp dintre Cornu Luncii şi Horodniceni.

Medicii legişti au stabilit că femeia, Ilenuţa Nuţu, mamă a trei copii minori, a fost sugrumată, şi au ridicat probe biologice pentru a stabili dacă a fost violată sau nu.

Coincidenţă sau nu, în aproximativ aceeaşi zonă în care a fost găsit cadavrul Ilenuţei Nuţu a fost comisă în urmă cu şase ani o altă crimă, cu un mod de operare similar.

Pe 24 august 2004, o tânără în vârstă de 23 de ani care se deplasa pe câmp, spre satul Brădăţel, comuna Horodniceni, a fost găsită fără suflare, într-un şanţ, acoperită cu fân, fata fiind dezbrăcată şi cu chiloţii în jurul gâtului.

La acea vreme, anchetatorii au reuşit să-i prindă pe autori, fiind vorba de doi tineri în vârstă de 19, respectiv 21 de ani, care locuiau în zonă.

Ambii au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la ani grei de închisoare.

Câţiva oameni din sat, însă, susţineau ieri că ar fi auzit că unul dintre autori ar fi fost liberat din penitenciar, însă nu am reuşit până la închiderea ediţiei să verificăm această informaţie.

     

Dispariţie misterioasă

Ilenuţa Nuţu a plecat vineri dimineaţa, în jurul 8:30, la prăşit. Şi-a luat cu ea un pachet de biscuiţi şi o sticlă cu apă, spunând că se va întoarce acasă la prânz.

Cu soţul plecat la muncă în Cipru, Ilenuţa era şi mamă şi tată şi reuşea să aibă grijă şi de copii, şi de gospodărie, treburile casnice şi muncile câmpului.

Orele s-au scurs, însă, şi femeia nu se mai întorcea.

Au venit copiii de la şcoală şi mama lor tot nu apăruse.

Au bănuit că a rămas să termine ce mai avea de făcut pe la ogor şi nu s-au gândit nici o clipă că ceva necurat s-a întâmplat.

Au sunat-o din oră în oră şi pe telefonul mobil, însă acesta era închis. Cum în zonă nu prea este semnal pe telefon, nu au intrat în panică. Când a început, însă, să se însereze, familia Ilenuţei a început să-şi pună tot mai multe întrebări.

Văzând că numai nu apare, fratele femeii şi cei doi băieţi ai ei au plecat în căutarea acesteia.

Pe măsură ce timpul trecea, gândurile lor deveneau tot mai sumbre.

 

„Era, aşa, o bucată dintr-un lan de secară tot tăvălit, ca şi cum ar fi fost o luptă...”

Era miez de noapte şi Ilenuţa intrase parcă în pământ.

Au anunţat poliţia, iar a doua zi, împreună cu câteva zeci de jandarmi, au plecat din nou în căutarea ei.

Sătenii din Băişeşti li s-au alăturat, erau aproximativ 300 de persoane.

Pe un ogor alăturat de cel pe care prăşea femeia în vârstă de 42 de ani, a fost găsită sapa şi papucii ei, iar câteva zeci de metri mai încolo, ascunse într-un şanţ şi acoperite cu crengi, şapca şi vesta.

„Era, aşa, o bucată dintr-un lan de secară tot tăvălit, ca şi cum ar fi fost o luptă... Se vedeau urmele ei, cum era desculţă, şi urme de cizme de bărbat”, mărturiseşte Maria Herman, sora Ilenuţei Nuţu.

    

A murit strânsă de gât

A trecut ziua de sâmbătă şi sutele de oameni angrenaţi în căutarea Ilenuţei Nuţu tot nu au reuşit să-i dea de urme.

Duminică, după ce preotul satului a ţinut o scurtă slujbă, au reluat cu toţii căutările.

În jurul prânzului, într-un tub de beton dintr-un şanţ de irigare, la aproximativ un kilometru şi jumătate de ogorul familiei Nuţu, a fost găsit cadavrul femeii dispărute.

Ilenuţa Nuţu era dezbrăcată complet, fiind luată încă de la început în considerare varianta unei agresiuni sexuale.

Jandarmii au înconjurat zona pe o rază de câteva zeci de metri şi nu au mai permis nimănui să se apropie, până la sosirea echipei de ofiţeri criminalişti de la Suceava şi a procurorului criminalist.

Necropsia trupului neînsufleţit al femeii avea să confirme ipoteza crimei. Ilenuţa Nuţu a fost omorâtă prin sugrumare, ne-au mărturisit surse judiciare că ar fi fost concluzia legiştilor.

Ipoteza violului, însă, nu a putut fi confirmată ieri seară, urmând a fi stabilită în urma analizei probelor biologice recoltate de medicii legişti.

„Nu mai pot vorbi, nu mai am suflet la mine... Era o fată atâta de liniştită şi atâta de bună. Ţinea la copilaşii ei şi nu s-ar fi despărţit de ei pentru nimica în lume... Moarte pentru moarte, asta să păţească criminalul”, era în stare de şoc soacra victimei, Georgiana Nuţu.

 

Coincidenţe?

Sătenii spun că trupul neînsufleţit al Ilenuţei Nuţu a fost adus în acel loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, întrucât, sâmbătă, au căutat în acea zonă, inclusiv în şanţul în care a fost găsită femeia, şi nu era nimic.

O femeie din sat care a participat la căutări spune că a văzut urme relativ proaspete de căruţă şi e convinsă că asasinii Ilenuţei au mutat cadavrul.

Localnicii vorbesc şi despre faptul că, în urmă cu câţiva ani, exact prin aceeaşi zonă, a avut loc o altă crimă similară.

Atunci, victimă a fost o tânără de 23 de ani, care lucra la o societate comercială din municipiul Suceava, iar din când în când venea să-şi viziteze părinţii, din satul Brădăţel, comuna Horodniceni. Ultima vizită a fetei s-a sfârşit cât se poate de tragic.

Era în luna august a anului 2004.

După ce a coborât din tren în halta Lucăceşti, la orele 21.15, tânăra, Leontina M., a plecat pe jos aproximativ trei-patru kilometri, pe câmp, pentru a ajunge la casa părinţilor ei.

Nu a mai ajuns la casa părinţilor ei, iar după patru zile, tatăl ei o găseşte moartă în câmp, aproape de locul în care, ieri, a fost descoperit cadavrul Ilenuţei Nuţu.

Era dezbrăcată şi avea chiloţii în jurul gâtului.

Poliţiştii aveau să dea a doua zi de urma criminalilor: Costel Constantin Pop, pe atunci de 21 de ani, din satul Boteşti, şi Liviu Mihalaş, la acea vreme în vârstă de 19 ani, din Măzănăeşti –Drăgoieşti.

Mobilul crimei: violul.

Deşi fapta s-a petrecut la aproximativ un kilometru distanţă de locul în care  a fost găsit cadavrul tinerei, Pop şi Mihalaş au recunoscut că l-au cărat cu căruţa, l-au aruncat în şanţ şi l-au acoperit cu fân.

Din informaţiile pe care le deţinem, cei doi ar fi primit în jur de 15 ani de închisoare pentru faptele lor, situaţie în care, teoretic, nici unul dintre ei nu ar fi avut cum să iasă din închisoare, la nici şase ani de la fapta din 2004.

Vom reveni cu amănunte în ediţia de mâine.

 

 

Scenariul crimei de acum şase ani

Sîmbătă, 21 august, ora 21.15: Leontina M., 23 de ani, coboară în halta Lucăceşti, urmând a parcurge 3-4 kilometri pe câmp, pentru a ajunge la casa părintească din Horodniceni.

Luni, 23 august: Părinţii fetei primesc un telefon de la Suceava, fiind întrebaţi de ce Leontina nu s-a prezentat la serviciu şi care este motivul pentru care nu a plecat de la Horodniceni.

Aceştia încep căutările fetei.

Marţi, 24 august, ora 20.00: Părinţii îşi găsesc fiica într-un şanţ, acoperită cu fân, tânăra fiind dezbrăcată şi cu chiloţii în jurul gâtului.

Miercuri, 25 august: Poliţiştii suceveni reţin doi suspecţi: Constantin Pop (21) şi Liviu Mihalaş (19) ani.

Între timp, medicii legişti stabilesc că Leontina a murit ştrangulată şi că violul nu s-a mai produs.

Joi, 26 august: Cei doi suspecţi sunt duşi la Bacău pentru a fi testaţi la poligraf (detectorul de minciuni).

Pop a picat testul, iar Mihalaş începe să mărturisească.

Spre seară, Constantin Pop este arestat pentru omor calificat şi tentativă la viol.

Vineri, 3 septembrie: Constantin Pop se hotărăşte să vorbească, declarând procurorilor că şi Liviu Mihalaş este părtaş la crimă, acesta fiind arestat câteva ore mai târziu pentru tentativă de viol şi complicitate la omor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crime trase la indigo, cu femei sugrumate pe câmpurile din zona Cornu Luncii-Horodniceni.
 Vizualizări articol: 1972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 9 voturi
Crime trase la indigo, cu femei sugrumate pe câmpurile din zona Cornu Luncii-Horodniceni4.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde-i credinta in D-zeu? trimis de
( 7 iun 2010, 14:10:34
Cum pot sa faca asa ceva!? Trebuie de introdus pedepasa cu moartea!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei