Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2010 - Anul XV, nr. 131 (4422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci deputaţi PDL au iniţiat un proiect privind asistenţa medicală de urgenţă, MS se opune avizării

Luni, 7 Iunie 2010 (17:38:23)

Cinci parlamentari PDL vor modificarea legii asistenţei medicale de urgenţă prin acordarea unei atenţii crescute sistemului privat, dar MS spune că nu va aviza propunerea care ar deschide, astfel, total, finanţarea publică spre sistemul comercial privat şi ar reduce standardele de calitate actuale.

"Actul normativ este de neacceptat. Toate ministerele responsabile se opun acestuia. De fapt, prin acest proiect de lege se va deschide total finanţarea către sistemul comercial privat. Va fi o competiţie comercială între sistemul public şi privat, în detrimentul bolnavului. Mai mult, prin acest proiect de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii - Titlul IV - Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat - dispar articole foarte importante care vizează pregătirea celor care lucrează în sistem şi scad standardele de calitate privind echiparea ambulanţelor", a explicat, luni, pentru MEDIAFAX, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Mai mult, actul normativ prevede implicarea sistemului public în asistenţa medicală privată, ceea ce riscă să creeze discriminare între pacienţi, a susţinut subsecretarul de stat.

Materialul elaborat de specialiştii în asistenţa medicală de urgenţă şi care argumentează punctual de ce iniţiativa celor cinci deputaţi nu poate fi aprobată va fi transmis Parlamentului, potrivit lui Raed Arafat.

De asemenea, şi celelalte ministere implicate în sistemul de asistenţă medicală de urgenţă vor redacta propriile puncte de vedere cu privire la iniţiativa celor cinci deputaţi PDL, a adăugat subsecretarul de stat.

Cinci deputaţi PDL, respectiv Chirilă Constantin, Giurgiu Mircia, Movilă Petru, Tabără Valeriu, Toader Mircea-Nicu au trimis Senatului o propunere legislativă pentru modificarea Legii 95/2006.

În expunerea de motive, cei cinci parlamentari spun că sistemul privat este discriminat.

"Discriminarea existentă între furnizorii publici şi privaţi de servicii medicale de urgenţă nu au o bază reală, evaluarea şi calitatea presupuse ale serviciilor publice şi private nefiind reglementate într-un cadru legal concurenţial, această deficienţă având efecte negative asupra siguranţei pacientului, inclusiv în plan financiar şi cooperare în caz de dezastre şi calamităţi", potrivit propunerii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci deputaţi PDL au iniţiat un proiect privind asistenţa medicală de urgenţă, MS se opune avizării.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci deputaţi PDL au iniţiat un proiect privind asistenţa medicală de urgenţă, MS se opune avizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei