Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2010 - Anul XV, nr. 131 (4422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Avertisment

Onofrei avertizează că PD-L ar putea avea soarta PNŢCD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L, senatorul Orest Onofrei, avertizează asupra faptului că PD-L riscă să aibă soarta PNŢCD, adică să dispară de pe scena politică, în cazul în care va opta pentru măsuri de austeritate extreme şi nu va face „ceea ce trebuie”.

Onofrei a transmis acest semnal de la tribuna conferinţei Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, unde a vorbit numai în parabole, metafore şi pilde. Onofrei s-a referit la criză ca fiind o perioadă rece de iarnă, punându-şi întrebarea dacă PD-L, ca partid, „face o ţâră de căldură sau nu”.

„Dacă cei care au guvernat vara nu au făcut frig, e treaba lor. Problema noastră e că, fiind criză, fiind iarnă, facem căldură sau nu? În perspectivă se vede luminiţa de la capătul tunelului? Patru ani de guvernare un partid întreg din care am făcut şi eu parte (nr. PNŢCD) ne-am uitat după luminiţa de la capătul tunelului şi am sfârşit uitându-ne dacă mai vedem partidul. Şi a dispărut în istorie. Riscul este şi al nostru, dacă nu facem ceea ce trebuie făcut”, a declarat Onofrei.

 

„Trebuie operaţie dureroasă, dar nu vrem să facem anestezie”

El a asemuit măsurile anticriză pe care le va lua Guvernul cu o operaţie care este necesară pentru ca ţara să-şi revină, să se facă bine, însă avertizează că este complicat să le vorbeşti oamenilor de operaţie fără anestezie.

„Asta simt eu ca parlamentar că facem ce trebuie, că trebuie operaţie dureroasă, dar nu vrem să facem anestezie şi anestezia înseamnă să explicăm, să povestim, să înţeleagă oamenii, să accepte ceea ce se întâmplă. Nu poţi să ceri să faci referendum, cum propun unii, dacă oamenii sunt de acord să li se ia banii. Nu are rost să facem referendum. Vă dau eu rezultatul, 99.9% nu vor să li se ia banii. Nimeni nu vrea, nici dumneavoastră, nici eu nu vreau, indiferent câţi bani aş avea. Nu cu asemenea paleative sau glumiţe putem ieşi din necazul în care am intrat cu voia noastră şi fără voia noastră toţi şi din care trebuie să scoatem ţara nu toţi, ci numai noi”, le-a spus Onofrei democrat-liberalilor prezenţi la şedinţă.

 

PD-L-iştii care nu sunt solidari la greu, invitaţi afară din partid

El a marşat pe ideea unei comunicări clare atât în interiorul, cât şi în exteriorul partidului, arătând că „dacă o trâmbiţă spune un proverb, scoate un sunet care nu e clar, cum se poate pregăti cineva de luptă?”. Afirmaţia lui Onofrei a fost făcută cu referire în special spre membrii Guvernului care nu au găsit calea cea mai potrivă pentru a explica populaţiei astfel încât aceasta să înţeleagă necesitatea măsurilor de austeritate.

El a lansat o serie de critici la adresa unor colegi de partid care vorbesc de solidaritate, însă nu şi-o manifestă decât la bine, nu şi la greu, considerând că aceştia ar trebui să părăsească partidul.

„Avem nevoie de solidaritate, numai că solidaritatea este şi la rău şi la bine. Nu la plăcinte înainte şi la război înapoi, cum, din păcate, se întâmplă. Se întâmplă şi în partidul nostru şi la alte partide. E foarte uşor să fii solidar când eşti în opoziţie şi când ţi-e foarte greu şi noi am dovedit această solidaritate, mai puţin solidaritate când e bine, pentru că atunci când îţi este bine e mai greu să fii atent şi la altul care nu e chiar atât de bine”, a spus prim-vicepreşedintele PD-L Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei avertizează că PD-L ar putea avea soarta PNŢCD.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Onofrei avertizează că PD-L ar putea avea soarta PNŢCD3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ai dreptate trimis de
( 7 iun 2010, 17:15:59
Cu fata asta de criminal de copii nu poti sa ai decat soarta copilului ala pe care la-i omorat cu celebrul tau TICO. Mai rau o sa ajungeti decat PNTCD pe care si tu gunoiule la-i rapus. In aceasta fotografie arati mai rau ca batranul Severin care se odihneste la mititica. Darar CEL DE SUS sa nu va mai crape altii inainte.
2.   Pune cruci peste tot pe unde trece trimis de
( 7 iun 2010, 23:59:59
daca nu ma insel orest a fost unul din cei care iau pus cruce si pnt-cd-ului, dupa care a facut o trecere pe la pnl, unde de asemeni dupa plecarea lui impreuna cu majoritatea mebrilor catre pdl, a fost un pic de deranj, acum ar fi bine sa puna cruce si pdl-ului, poate trece si pe la psd si partitul luii sarbu, si astfel da norocul peste noi sa fie reformata clasa politica:))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei