Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buda: Codul de procedură civilă intră săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaţilor

Miercuri, 2 Iunie 2010 (17:31:56)

Proiectul privind Codul de procedură civilă va intra, săptămâna viitoare, în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, a anunţat, miercuri, Daniel Buda (PDL), precizând că parlamentarii din comisia specială au finalizat raportul la acest Cod.

Buda, preşedinte al comisiei speciale, a precizat că acest Cod de procedură civilă are peste 1.085 de articole şi, după dezbaterile din comisie, el reprezintă "un progres în ce priveşte reforma din justiţie".

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, marţi, o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care solicită Legislativului să adopte, până la sfârşitul acestei sesiuni, Codul de Procedură Penală şi Codul de Procedură Civilă.

"După cum deja cunoaşteţi, România se află încă sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei. O etapă importantă a procesului de monitorizare a reformelor din domeniul justiţiei o reprezintă Raportul Comisiei Europene care urmează a fi adoptat în vara acestui an. O evaluare pozitivă în acest document va fi posibilă în condiţiile în care Parlamentul României va adopta Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă cât mai curând posibil. În acest sens, revin la scrisoarea transmisă dumneavoastră în luna aprilie a.c., solicitându-vă adoptarea celor două Coduri sus-menţionate, până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare", se arată în scrisoarea transmisă de către preşedintele Băsescu lui mircea Geoană şi Robertei Anastase, remisă, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, de Biroul de presă al Administraţiei prezidenţiale.

În 18 aprilie, Traian Băsescu a transmis scrisori Parlamentului şi Guvernului, în care semnala necesitatea adoptării în regim de urgenţă a Codurilor de procedură penală şi civilă şi a legilor de punere în aplicare a celor patru Coduri juridice.

A doua zi, conducerea Parlamentului a anunţat că a luat act de respectiva scrisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buda: Codul de procedură civilă intră săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaţilor.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buda: Codul de procedură civilă intră săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei