Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2010 - Anul XV, nr. 120 (4411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu: România nu are atâţia bogaţi ca să dea la toţi săracii pe care îi are

Marţi, 25 Mai 2010 (14:17:17)

România nu are în prezent suficient de mulţi oameni bogaţi pentru "a putea da" la toţi săracii, a declarat marţi ministru Finanţelor, Sebastian Vlădescu, adăugând că riscul pe care România îl translatează este de a ajunge la violenţă.

"N-avem atâţia bogaţi ca să dăm la toţi săracii pe care îi avem. România nu este suficient de bogată pentru a oferi cetăţenilor români viaţa pe care Europa ar dori să le-o ofere şi pe care noi le-o dorim", a spus Vlădescu, prezent la Forumul Financiar 2010.

Declaraţia vine după ce directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat săptămâna trecută la postul de televiziune France 2 că FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei mai bogaţi, dar autorităţile din România au luat decizia tăierii salariilor funcţoionarilor.

Vlădescu a adăugat că, în vremurile actuale, măsurile obişnuite, precum creşterea unor taxe, nu mai sunt suficiente.

"Singura resursă pe care România poate să o aibă este resursa umană. Aceşti oameni încercăm noi să-i ajutăm în acest moment (...) Cred că facem ce trebuie pentru cetăţenii români, chiar dacă în momentul de faţă pare o sinucidere politică. A lăsa mai mulţi bani în economia României era o necesitate absolută", a arătat Vlădescu.

Ministrul a menţionat însă că riscul pe care România îl translatează în prezent este de a ajunge la violenţă.

"De foarte multe ori în aceste perioade există riscul de violenţe. (...) Riscul pe care România îl translatează astăzi este de a ajunge la violenţă, conform analizelor care s-au făcut. Violenţa nu este utilă nimănui şi le face cel mai mult rău celor care o provoacă", a spus Vlădescu.

El a explicat că măsurile de reducere a cheltuielilor încurajează spiritul antreprenorial şi lasă suficiente resurse pentru a întări speranţa că România poate creşte.

Vlădescu a precizat că resursele disponibile în urma reducerii cheltuielilor bugetare se vor duce către persoanele cu spirit antreprenorial şi dispuse să rişte.

Ministrul a mai arătat că nu este clar dacă evoluţia economiei va avea formă de "W" sau nu, menţionând că românii trăiesc o criză care excede orice închipuire.

O delegaţie din partea instituţiilor financiare internaţionale s-a aflat în perioada 27 aprilie-9 mai la Bucureşti pentru cea de-a patra evaluare a derulării programului economic convenit în cadrul acordurilor de împrumut extern.

În urma negocierilor, partea română s-a angajat faţă de partenerii externi la măsuri de reducere drastică a cheltuielilor bugetare şi urmează să reducă fondul de salarii al sectorului public cu 25%, pensiile cu 15%, să restrângă semnificativ programele şi ajutoarele sociale şi să taie masiv subvenţiile de stat.

România are în derulare un program de împrumuturi externe în valoare de 20 miliarde euro de la FMI, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD, condiţionat printr-o serie de obiective economice, fiind vizată în principal reducerea deficitului bugetar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu: România nu are atâţia bogaţi ca să dea la toţi săracii pe care îi are.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu: România nu are atâţia bogaţi ca să dea la toţi săracii pe care îi are0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei